5 In Frukost

MJUKA VÅFFELWRAPS TILL VÅFFELDAGEN

Imorse började jag dagen med en sån här goding, fast fylld med mango, mandlar och så några klickar kvarg. En matig och mättnade frukost som ändå känns lite som en efterrätt.  Imorgon är det nämligen våffeldagen och fast jag är lite anti de flesta påhittade dagarna (nutelladagen? mazarinens dag?? messmörets dag?) så älskar jag våffeldagen. Kanske är det för att jag växt upp med det och fortfarande minns dom där frasiga nygräddade våfflorna med sylt och grädde. Som det här receptet på klassiska frasvåfflor

Och eftersom jag har ett våffelrecept i min kokbok tänkte jag faktiskt bjuda er på det receptet, mina mjuka våffelwraps som man fyller med precis det man vill. Fyll med sylt och grädde om du vill, men smaksatt kvarg och färska bär om det passar bättre, med keso och kiwi, med…ja du väljer själv helt enkelt. 

Våfflorna lärde jag mig att göra när jag bodde i Norge. Min vän Trude, som jag lärde känna i Norge, delade med sig av sitt våffelrecept till mig efter att vi ätit dem hemma hos henne. De var inte alls såna där frasiga efterrätts-våfflor jag var vad med, utan mjuka lite mer matiga våfflor. Lite mindre socker och fett, helt enkelt lite mindre efterrätt, men vansinnigt goda ändå och med en mjuk smak av vanilj & kardemumma. 

Vill man fylla med grädde och sylt, kanske göra efterrättswraps, är det bra att tillsätta lite mer socker i smeten vips, så har du en underbar efterrätt som överraskar! Själv insåg jag när jag gjorde kokboken att dom faktiskt gick att rulla. Som wraps helt enkelt och vips, var en ny våffelwrap favorit hemma hos oss. 

Här kommer receptet, jag hopps att ni tycker om receptet (om ni provar)!  

 

Mjuka Våffelwraps til Frukost
Ger 6
När jag bodde i Norge fick jag lära mig att göra norska våfflor av min vän Trude. De våfflorna var inte alls som de frasiga dessertvåfflor jag var vad vid. Trudes våfflor av istället mjuka och smakade kardemumma och vanilj och hemma i Sverige märkte jag att de passade perfekt som frukostvåfflor. Det här är min modifierade variant som jag gärna fyller med keso eller kvar samt frukt och bär och sedan rullar ihop till en wrap, för en mer matig frukostvåffla.
Skriv ut
Ingredienser
 1. 3 ägg
 2. 2 tsk vaniljsocker
 3. 3 dl mjöl
 4. 1 tsk bakpulver
 5. 1 nypa salt
 6. 1 tsk malen kardemumma
 7. 2 dl filmjölk
 8. 70 gram smält smör
Tillbehör
 1. Keso, Kvarg, Grädde
 2. Färska frukter och/eller bär
Instruktioner
 1. Vispa ägg och vaniljsocker skummigt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd sedan ner i äggsmeten, varvat med filmjölken. Tillsätt slutligen det smälta, avsvalnade smöret. Låt stå och svälla i 10 minuter.
 2. Fyll våffeljärnet med en knapp deciliter våffelsmet. Grädda inte våfflorna för mörka, då blir de svårare att rulla. Låt dem gärna svalna lite innan de fylls och rullas ihop.
 3. Lycka till!
Made by Mary http://www.madebymary.se/

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  browneyedgirl28
  25 mars, 2017 at 07:38

  Passar ju perfekt på självaste våffeldagen <3 Tack för receptet 🙂 Hoppas solen skiner på er idag 🙂

  • Reply
   Mary
   28 mars, 2017 at 10:22

   Hihi, ja det var det jag kände, nu är det våffelwraps-dags! Hoppas du provade och att du tyckte om receptet! <3 Kram

 • Reply
  Jenneli
  25 mars, 2017 at 13:07

  Ser supergott ut! Jag ska också äta våfflor idag, Har inte gjort det på ett par år så nu är det dags. 😛

  • Reply
   Mary
   28 mars, 2017 at 10:22

   Tack Jenneli!! Dom är verkligen goda, lite mer matiga och mjuka, men jag älskar det! Hoppas dina våfflor blev underbara! <3

 • Reply
  Wilda
  29 mars, 2017 at 09:43

  Åh supergott! Jobbade järnet hela våffeldagen så jag får passa på någon dag när det lugnat sig hos mig. 😀

 • Kommentera