Winter workation är nog det bästa jag gjort på riktigt länge när det kommer till mitt företag och kreativa skapande. Det har varit 10 långa, inspirerande och kreativa dagar på Holiday Club i Åre. Första dagarna var på eget bevåg, tillsammans med Sara, Sofia, Angelica, Amanda, Katrin och Louise. Jag som brottas med ryggskott deluxe i 2+ månader var inte med på alla aktiviteter men det var underbart ändå, istället jobbade jag desto mer. Jobbplanering och kreativa boostande möten blandades med snöskovandring och skratt, bastu och yoga. Och Åre levererade verkligen, titta bara på bilden ovan fotad av min vän Sofia. Men det var inte där veckan började, så det är väl lika bra att vi börjar från början…

I 10 dagar har jag alltså ”hängt” i underbara härliga Åre och Holiday Club. Åre var större än jag trodde, för jag har ju aldrig varit i Åre så jag hade nog inte helt koll på läget, och Holiday Club där jag bodde ingav verkligen en mysig känsla trots sin imponerande storlek.

I lobbyn kan man hänga vid den imponerande stora öppna spisen. Jag, Sofia & Angelica spenderade åtskilliga timmar nere vid brasan, både för att jobba, äta frukost och ha intressanta och inspirerande samtal.

En bidragande orsak till den inbjudande och ombonade atmosfären, förutom alla sköna soffor att sitta i, är förmodligen alla ljuskällor som finns överallt i lobbyn. Vi pratar stora taklampor i kombination med många mindre ljuskällor som fullkomligen strösslats ut. Något som för övrigt påminner mig om att jag har alldeles för lite av detta hemma. Det gör så mycket när man jobbar med flera mindre ljuskällor i kombination istället för bara en stor/större taklampa.

Utsikten från mitt rum var inte fy skam den heller. Och det är något lugnande med öppna landskap och vidder, lite som att man kan andas friare, få in mer syre i lungorna.

På dagarna satt jag mestadels inne och jobbade på mitt rum, i lobbyn och på fiket vid stationen. För dom andra tjejerna vart det snöskovandring i Edsåsdalen och Angelica tog även turen upp med kabinbanan, kolla magin nedan! Eller som Angelia uttrycker det, the epicness!

Jag passade även på att hänga en förmiddag med Louise och hennes Martin (och Sofia & Angelica). Vi drog iväg på en liten utflykt och drack varm choklad, åt saffransbullar och pratade om allt mellan himmel och jord. Louise och Martin är dessutom den kreativa duon bakom finfina nätmagasinet URSTIG.

Sofia och jag, vi kan konsten att skratta oss genom vilken dag som helst, sådär att folk vänder sig om när vi kommer och går och kanske undrar om vi inte tagit en liten ”slurk av något alkoholhaltigt” till lunchen. Fast vi knappt dricker någon av oss. Och det var alldeles särskilt mysigt att spendera tid med henne, eftersom vi annars bor en bit ifrån varandra och ofta ses väldigt ”kort och intensivt” över en helg.

Sen, ja sen kom Inos-gänget och jag bytte planering för made by mary mot gemensamma workshop och kunskapsutbyte. Det var underbart att de sista 4 dagarna få möjligheten att träffa massor av underbara, starka, kreativa, modiga kvinnor, och en man, från Inos; Influencers of Sweden.

Vi hade workshops, bytte åsikter och tankar, peppade varandra och fick nya vänner på köpet. Arbete varvades med gemensamma aktiviteter som snöskotersafari, skidåkning, snöskovandring och zipline. Här äter vi underbart goda crepes på Crêperi & Logi.

Första kvällen med Inos hade vi även möjlighet att vara med på Godnattyoga i underställ och pyjamas med härliga Therése från Yoga stories.

Vi skrattade så mycket att jag fick ont i kinderna, jag fick berätta för Jonna hur betydelsefull hennes blogg varit för mig när jag mådde som sämst i Stockholm, när det kändes som jag skulle drunkna bland höghus och betong, bland brus och stress. Något kanske inte alla kan relatera till men som jag verkligen ville tacka henne för.

Jag började gråta av berörande historier från de andra deltagarna, jag knöt nya vänskapsband, jag fick äntligen träffa Elin från Nevnarien som jag ju följt så länge, härliga Annie från Vegokäk, Katta från Bucketlife (älskar hennes bloggnamn!), Ulrica från Hus30, Nina som driver Äkta Hem, Emilia bakom En Emilia, Helena från Oh Darling Let’s be adventurers (alltså hur bra namn), Katarina från äntligen vilse (hur bra namn igen??!) och så jag träffade mina vänner Sofia och Rania. För att nämna några av de fantastiska deltagarna.

Dessutom delade jag själv med mig av hemligheter jag inte alls tänkt att dela med mig av. På länge… Men ibland, once in a blue moon, så känner man värmen och kärleken och det bara…blir så.

Och så åt vi många underbara vegetariska middagar på Holiday Clubs restaurang GROW. Och här, ja här ser man verkligen mängden lampor och ljuskällor i taket.

Det bästa med workation måste jag ändå säga är gemenskapen med de som är där samtidigt som det blir ett avbrott från vardagen. Att umgås med likasinnade och dela erfarenheter är guld värt som frilansare. Att dessutom varva detta med träning, bastubad och utomhusaktiviteter..ja det blir knappast bättre!

I år ska jag därför sikta på att åka iväg på två till ”workations” i olika orter, med andra eller själv ja det får tiden utvisa. Nästa gång jag åker till Åre däremot, då blir det både zipline, snöskoter & skidor om det är säsong. Så mycket vet jag i alla fall…

PÅ WINTER WORKATION MED INFLUENCERS OF SWEDEN