24 In Livsstil

RUSTIKA KÖK & NATURMATERIAL

Jag är så otroligt pepp den våg av traditionellt hantverk som kommer nu. Jag ser mer och mer keramik, träsmide och annat vackert handarbete i allt från magasin, bloggar och böcker men även företag som Ikea har hakat på och äntligen fattat (om inte hela så i alla fall halva) grejen och jag måste säga att det sög till lite i magen när jag såg deras senaste serier som ska presenteras i februari.Och en av de stora anledningarna till att jag älskar naturmaterial är ju att det finns en hållbarhetsfaktor i det hela. Det blir inte samma slit och släng helt enkelt. 
 
Jag älskar den där svarta vägghyllan (FALSTERBO) som liksom är en blandning av lantlig mys och insdustriell nakenhet som jag tycker så mycket om. 
Och det här köket (TORHAMN) i massivt trä och askfaner har så klart en modern ”touch” men andas ändå någon slags rustik tidslöshet vilket jag verkligen välkomnar. Jag är så trött på vitfärgad faner och högblanka ytor. Jag vill se mer naturmaterial, sådant som andas i alla fall lite tradition och hanterk, lite kärlek och lantliv utan att för den skull bli chabby chic.
Det här påminner mig verkligen om en helt annan tid. Jag tycker att det är så vackert att ha öppna hyllplan och krokar att hänga saker på, dessutom frigör det golvyta. Och sedan att skärbrädorna stolt får står framme med sin patina, istället för att gömmas undan i lådor eller skåp, berättar en historia för den som är på besök. Och det välkomnar och värmer verkligen! 
Hjärtat slog även ett lite extra slag när jag såg de otroligt fina textilierna (VARDAGEN) som ska komma. Linne! Åh vad jag älskar linne. Nu köper jag det mesta av mina linnehanddukar till köket på second hand och loppisar men varvar det även med nyproducerade linnehanddukar från mer lättillgängliga butiker. Det finns något genuint och ärligt med linne. Det slits så vackert och håller så länge och ger dessutom vilket kök som helst ett lyft. 
Jag tycker verkligen om de där burkarna med lock, perfekt att variera alla mina burkar med ”patentlock”…
Om du aldrig köpt eller ägt kökshanddukar i linne så är det ett stort tips från undertecknad. Det är ett så fantastiskt skönt material och blir bara vackrare med tiden. På loppisar finns de ofta, men vill man inte slita allt för hård på dem kan det så klart vara bra att varva med något man inte håller riktigt lika kärt och som man kanske vågar slita på mer. Dessutom är det faktiskt inte alls som har ”tillgång” till loppisar och har möjlihet att åka iväg och leta linnehndukar där, och då är det ju bra att de finns att få tag på någon annan stans.  
 
Så, vad säger ni, är ni lika pepp som jag är eller är det inte er stil? 
ALLA bilder från IKEA
 
Och psst..Klicka gärna på hjärtat under blogginlägget om ni gillar det (för då vet jag vad ni gillar eller…inte gillar), kram på er!
 
Psst 2. Det här är INTE ett sponsrat inlägg, bara mina egna ärliga tankar och åsikter. Puss på er! 
 
 
 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Anonym
  18 januari, 2016 at 19:22

  Åh! Alldeles, alldeles underbart 🙂

  • Reply
   Mary
   19 januari, 2016 at 10:20

   Eller hur!!! <3

 • Reply
  ISA
  18 januari, 2016 at 20:01

  vill flytta nånstans med stort, fint kök NU. direkt.

  • Reply
   Mary
   19 januari, 2016 at 10:20

   Då är vi två!! 😉

 • Reply
  Ulrica – Krii's Kitchen
  18 januari, 2016 at 20:23

  Jag älskar verkligen också linnehanddukar. Jag är dock bortskämd med att ha morföräldrar som jobbat på Almedahls väveri när det begav sig. Morfar berättade att dom varje månad fick köpa linnedukar i bland annat hellinne (!) och andra linnetyger och linnevaror för personalpris. Det hade man inte riktigt haft råd med idag kan jag säga. 🙂

 • Reply
  Josephine
  18 januari, 2016 at 20:53

  Precis min stil! älskar bilderna, verkligen inspirerande. Kul att Ikea är så snabba på att snappa upp trender och göra dem tillgängliga!

 • Reply
  Anonym
  21 januari, 2016 at 21:14

  Vilken härlig blogg! Kika gärna in hos mig! Gravid med mitt tredje barn som kommer i maj ☺️☺️

  • Reply
   Mary
   25 januari, 2016 at 10:51

   Hej Jennifer, tack snälla, vad go du är! <3 Grattis till bäbisen och lycka till!

 • Reply
  Mårtenssons Kök
  3 februari, 2016 at 20:46

  Ja här bor vi ju i en lägenhet med originalköket från 1937 kvar, så något slit och släng kvalar det inte in under:) Fast det sorgliga är att så fort någon hyresgäst flyttar så renoveras både kök och badrum, då ryker all gammal fin inredning ut, det stora underbara skafferiet rivs och in kommer IEKAs tråkigaste vita standardkök. 🙁

 • Reply
  Anonym
  6 februari, 2016 at 15:44

  Tycker de är riktigt fint! 🙂

  • Reply
   Mary
   28 februari, 2016 at 11:58

   Eller hur, så behagligt och lugnt på ngt sätt!

 • Reply
  Mallan
  8 februari, 2016 at 09:37

  Wow!! Vi håller precis på titta på att renovera vårt kök men nu fick jag helt ny inspiration!! Färgerna går så bra i varandra.

 • Reply
  Sandra
  10 februari, 2016 at 07:17

  Jag vet ju vad du sysslar med om dagarna men vill ändå säga att jag saknar dina blogginlägg <3

 • Reply
  Nora Bååth
  14 februari, 2016 at 12:51

  Så fint med enkla och gjordnära färger!
  btw, fint efternamn 😉

  • Reply
   Mary
   28 februari, 2016 at 11:56

   Men visst är det! Åh kul, en till "bååth". 😀

 • Reply
  Rania {Rania Maria Photography}
  23 februari, 2016 at 20:15

  Svar: Tack snälla du! <3 Kul att du är här och läser + kommenterar 😀 *dansar* Du är så välkommen oavsett, men lemonad och bakverk är ju väldigt väldigt tacksamt 😉 Kraaam

  • Reply
   Mary
   28 februari, 2016 at 11:56

   <3 Hihi it’s a date! 😀

 • Reply
  Amanda
  28 februari, 2016 at 12:45

  Sååå fint!!

 • Kommentera