Jag svängde igår ihop den här smörgåsen. Surdegsbröd, cream cheese blandat med citronjuice och citronzest, jordgubbar, basilika, flytande honung och grovmalen svartpeppar (syns ej på bild). Och seriöst, den kombinationen, hur konstig den än må låta, var helt fantstiskt god! Det här är helt klart en ny frukostfavorit och något som jag nog kommer göra många gånger under sommaren som kommer!

Här kommer receptet:

Surdegsmacka med Jordgubbar, Honung, Basilika & Svartpeppar
4 st smörgåsar

4 stora skivor grovt surdegsbröd
100 gram färskost (ex. Philadelphia Cream Cheese)
Citronzest av 1/2 citron
ca 1 msk citronsaft
Färska Jordgubbar
Basilikablad
Flytande honung
Grovmalen svartpeppar

Rör ihop färskosten med citronsaft samt citronzest. Bred creamcheese över brödskivorna, skiva jordgubbarna och fördela på brödet, varva med ngt basilikablad “här och där”. Ringla lite flytande honung över jordgubbarna och avsluta med lite grovmalen svartpeppar.

Servera tillsammans med den flytande honugen och svartpeppar så att man kan “fylla på” allt eftersom om man vill ha mer sötma eller “sting” av svartpepparn.

Njut!

Surdegssmörgås med jordgubbar, basilika, honung & svartpeppar