29 In Frukost

PEPPARKAKSGRANOLA MED ANNAS PEPPARKAKOR ”VINTERÄPPLEN”, TORKADE TRANBÄR & KOKOSCHIPS

Har ni provat att göra granola med pepparkakor? Om inte så är det dags att ta tag i saken, för det är bara så otroligt gott! Perfekt nu när det snart är jul, men faktiskt gott året om! Blanda gärna med frystorkade hallon eller torkade tranbär för att möta den söta pepparkaksgranolan med något lite syrligare och fräschare. 
Hur enkelt som helst att göra, det tar faktiskt inte alls lång tid! 
Själv så håller jag på och slår in granolan i små papperslådor och papperspåsar som present till nära och kära. Och det är faktiskt allt man behöver; en brun påse eller en papperslåda och lite snöre och vips så har du en fantastisk ”gå-bort-present” eller varför inte en ätbar julklapp!
Ett tips är att lägga granolan i en plastpåse (stäng inte plastpåsen) som täcker insidan av papperspåsen eller papperslådan så att oljan i granolan inte ”blöder igenom” och gör pappersboxen eller påsen fläckig & ful. Dekorera papperslådan med grankvistar eller eukalyptuskvistar, en ranunkel eller någon annan säsongsbetonad växt.  Jag har även gjort utskrifter på strukturerat papper som jag sätter fast på påsarna. Gör att det känns lite mer genomtänkt även om det bara tog några minuter att ”slänga ihop” och skriva ut. 
I den här granolan har jag använt mig av Annas Pepparkakor ”Vinteräpple” men det går givetvis bra att använda både den limiterade smaken eller vanliga ”naturella” pepparkakor också. 
 
Såhär enkelt gör du din egen pepparkaksgranola!
 
 
Pepparkaksgranola

 

7 dl havregryn 
ca 100 gram pekannötter 
1 msk pepparkakskrydda
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
 
70 gram torkade tranbär
75-150 gram Annas Pepparkakor ”Vinteräpple Limited Edition” eller vanliga pepparkakor (mängd beroende på smak och tycke och önskad sötma)
1 dl kokoschips eller motsvarade mängd riven kokos
 
Granola:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, pepparkakskrydda och pekannötter i en stor skål. Vispa för hand ner oljan i honungen, lite i taget, och ringla det över havreblandningen. Rör tills allt blandat sig väl. Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter, rör om efter halva tiden. Ta ut plåten och låt svalna helt.
 
När den rostade havren svalnat, bryt/smula ner pepparkakorna. Tillsätt kokos och tranbär och häll upp häll sedan upp i valfri behållare eller burk. Förvara torrt och svalt. 
 
God jul på er! 
 
Inlägg Sponsrat av Annas Pepparkakor
 
 
 
 

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply
    Sara
    15 december, 2015 at 14:16

    Hej! Vad fint det blev!! Jag undrar var du köpt papperspåsarna? och så undrar jag vad du använder för program för att skapa de fina utskrifterna samt vilken typ av strukturerat papper du använt?

    • Reply
      Mary
      15 december, 2015 at 15:16

      Hej Sara, vad kul att du tyckte om det och tack för dina fina ord!
      Påsarna är köpta på "creative company" (nätet) och programmet jag använder för att göra lapparna är Photoshop.

      Lycka till och God jul!

  • Reply
    Amanda
    15 december, 2015 at 16:38

    Låter helt fantastiskt gott! Och jättefina paket! 🙂

    • Reply
      Mary
      15 december, 2015 at 18:21

      Tack snälla, det är den verkligen…jättegod alltså! 🙂

  • Reply
    Amanda
    15 december, 2015 at 18:09

    Kanonrecept, jag som är galen i pepparkakskrydda avgudar detta!

    • Reply
      Mary
      15 december, 2015 at 18:21

      Tack Amanda, jag känner ungefär samma när det kommer till pepparkaksgranola och pepparkakskrydda, äter den faktiskt året om 😛

  • Reply
    Natalja
    15 december, 2015 at 20:36

    Jättevackert och ser hur gott ut som helst, ska absolut testas!

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:31

      Tack Natalja, hoppas du provar och tycker om receptet! Kram på dig

  • Reply
    Mårtenssons Kök
    15 december, 2015 at 21:38

    Det ska provas! Filmjölk med krossade pepparkakor i är ju hur gott som helst och något vi gärna äter till helgfrukostarna i juletider. Annars missbrukas pepparkakor ganska hårt här just nu:)
    Stor kram på dej!

  • Reply
    Anonym
    15 december, 2015 at 23:41

    Vilket fint presenttips 🙂

  • Reply
    Cecilia
    16 december, 2015 at 07:55

    Låter riktigt gott med pepparkaksgranola. Å vilka fina paket. Älskar dina bilder.
    Må så gott

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:30

      Tack snälla för fina orden, och lovar att den är riktigt god!

  • Reply
    Agnes {Cashew Kitchen}
    16 december, 2015 at 08:10

    Åh det här påminner mig om när jag var liten och mamma alltid smulade pepparkakor i filen runt jul när flingorna var slut <3 Det hade jag glömt bort! Måste återuppta den vanan 😉

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:30

      Men eller hur, så gjorde vi med, hur gott som helst! 😀 <3

  • Reply
    Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg
    16 december, 2015 at 18:14

    Åh vad grym du var i Bloggbusiness! Superinspirerande. 🙂

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:30

      Tack Maria, så himla glad av att höra att du tycker om "mig i bloggbusiness-podden". <3 <3 <3

  • Reply
    Stina - Tillvaron.se
    16 december, 2015 at 22:07

    Men så gott! Och (as always) fantastiskt fina och inspierande bilder 🙂 Kul att skriva ut egna etiketter sådär också, håller med om att det känns mer genomtänkt.

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:29

      Ja den är riktigt god! Och tack snälla du, så fina ord, värmer i själen! <3

  • Reply
    ISA
    17 december, 2015 at 17:19

    allt med pepparkakor är ju wiiiin. Kan tänka mig samma om detta 🙂

  • Reply
    När Annie fotograferar i Kalifornien
    18 december, 2015 at 22:44

    Så sjukt fina bilder 😀

    • Reply
      Mary
      19 december, 2015 at 10:29

      Tack snälla Annie!

  • Reply
    Fru Minimalist
    19 december, 2015 at 16:00

    Lyssnade på podden med Linda och dig och blev riktigt imponerad och inspirerad av din historia! Tänk om fler vågade tänka som du gällande karriär, tid, prioriteringar mm i vårt stressade storstadssamhälle som sprider sig i stora delar av landet.

    Och nu fångade din blogg mig i 30 minuter medan Bebis Minimalist sov, för du tar himla snygga bilder och lägger upp många smarriga recept! 🙂

    God jul!

  • Reply
    Jennifer
    22 december, 2015 at 21:54

    Sitter och försöker få lite julkänsla genom att titta på mysiga julbilder på olika bloggar… ;)Som vanligt ett stopp här inne hos dig också och du lyckas verkligen förmedla julkänsla genom dina fina inlägg och underbara bilder! Den här granolan ska jag absolut testa, låter fantastiskt gott! Även jag ;smular pepparkakor över allt just nu; filen, gröten, glassen, chiapuddingen… men det här är ju verkligen ett steg till i julmyset. Det kan behövas här nere i Skåne där det bara regnar och blåser och inte är det mista juligt, man får liksom göra vad man kan… På tal om det vill jag önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 🙂

    • Reply
      Mary
      5 januari, 2016 at 18:41

      Tack för dina fina ord Jennifer, de värmer verkligen! Hoppas din jul och ditt nyår var magiskt! Kram och god fortsättning

  • Reply
    Sandra
    29 december, 2015 at 08:47

    Superfint inlägg (som vanligt)! En liten fråga bara, har du målat träbakgrunden själv eller är det ett gammal trästycke du använder dig av? Har snickrat lite och vill kunna få den här nyansen men känner mig helt lost och grabbarna på vår byggvaruaffär är då inte till någon hjälp eftersom de bara klappar mig på huvudet och får en sån där "lilla gumman"-röst.

    • Reply
      Mary
      29 december, 2015 at 12:28

      Tack fina goaste du! Nej, det är riktigt gamla plankor som legat ute på min morfars bakgård….typ sen 80-talet 😛 Men den tiden har man ju kanske inte riktigt. Har inget bra tips heller faktiskt, har upplevt samma problem själv med matstyling. Det blir inte riktigt lika bra när man försöker måla själv och de på byggvaruhusen har oftast inget bra svar heller. Därför jag satsat på att söka på blocket/tradera/loppisar. Ibland är det fina möbler eller stolar som man kan "plocka isär" och på så sätt få snygga plankor som man bara kan skjuta ihop inför fotografering (om man ska ha det som underlag inte bakom stående, då funkar det dåligt). kram på dig

    Kommentera