130 In Livsstil

Tävling – Vinn en Helårsprenumeration på tidningen BAKA!

 
Ni har väl inte missat att jag och några andra duktiga bloggtjejer är med i en bakelsetävling i tidningen BAKA?!
HÄR kan du läsa mer om det och även vara med och vinna en privat tårtkurs till ett värde av 10 000 kr! Perfekt julklapp till dig eller någon annan! 
 
I samband med tävlingen har jag fått möjlighet att tävla ut en HELÅRSPRENUMERATION på tidningen! Japp, ett helt år kan BAKA landa i just din brevlåda full med inspiration, vackra bilder och fantastiska recept!
 
Det enda du behöver göra är följande:
 
____________________________________________________________________________________________
 
1. SKRIV EN KOMMENTAR UNDER INLÄGGET OCH BERÄTTA VILKEN SMAKKOMBINATION SOM ÄR DEN ABSOLUT GODASTE OCH VARFÖR! Är det hallon och choklad? Är det gummibjörnan, citron och peppar? Är det kolasås, granskottsirap och lakrits? Varför? 
 
OBS! Glöm inte att skriva med din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vinner! 
 
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! 
Tävlingen pågår fram till 3 november kl 23:59, Lycka till!
 
____________________________________________________________________________________________
 

You Might Also Like

130 Comments

  • Reply
    Maressa
    28 oktober, 2013 at 09:15

    Det låter fantastiskt!

  • Reply
    Michaela
    28 oktober, 2013 at 09:33

    Den bästa smakkombinationen jag vet är choklad, lakrits och salt. Lakritskladdkaka, chokladcupcakes med lakritsfrosting och lite lite flingsalt på toppen. Det är underbart gott!
    Det var faktiskt genom din blogg jag först började intressera mig för lakrits i bakning, och jag ångrar inte det för en sekund. Vilken fantastisk smak det blir med lakrits!

  • Reply
    Eleonor Svensson
    28 oktober, 2013 at 09:36

    Den allra godaste kombinationen är absolut hallon och blåbärsmousse tillsammans med glasscreme. Jag gjorde denna kombinationen till en liten pojkes 2 årsdag. Den var mycket uppskattad! 🙂

  • Reply
    Jess
    28 oktober, 2013 at 09:40

    Min favorit måste nog vara choklad, kola och havssalt! Havssaltet lyfter de andra smakerna på ett helt fantastiskt sätt och det blir liksom aldrig fel! Chokladmuffins med kola ringlad på toppen och så lite havssalt på det, eller cheesecake med choklad och kolatäcke med havssalt, så gott!

  • Reply
    petra
    28 oktober, 2013 at 09:45

    Är kanske tråkig nu men hallon och mörk choklad
    är det bästa jag vet! Gärna len hallonpannacotta eller
    mousse med nått chokladaktigt till! Heaven! 🙂

  • Reply
    Cornelia
    28 oktober, 2013 at 09:47

    Den bästa kombinationen som fungerar utmätkt , både i bakelser och i mat är ingefära, morot och kanel. Så underbart super gott!!

  • Reply
    Johanna
    28 oktober, 2013 at 09:48

    Vilken lycka!
    Vanilj och blåbär måste det nog bli.
    En riktigt saftig vanilj och blåbärsmuffin är rätt oslagbar!

  • Reply
    Ann-Loise Karlsson
    28 oktober, 2013 at 09:52

    Min favoritsmak är en blandning av choklad, kolasås (dulche de leche) och flingsalt. Gott att blanda när man gör en kladdkaka.
    Hoppas på tur!

  • Reply
    Lina
    28 oktober, 2013 at 09:54

    Min bästa smakkombination är mörk choklad och flingsalt. Att baka en rustik chokladkaka med äkta mörk choklad och strö över några flingsalt kristaller är någonting som smaklökarna liksom dansar tango utav. Att en sådan liten sak som en gnutta flingsalt styr över smaklökarna till något större och något som det är svårt att sätta ord på, det är smakmagi. Eller som marabou 72% med seasalt. Aah det är obeskrivligt!! Saltet förhöjer smaken och ger den mer värdighet och sitt rätta jag. 🙂 Kram!

  • Reply
    Sofie
    28 oktober, 2013 at 09:57

    Just nu är jag tokig i choklad som kombineras med dulce de leche och kanderade nötter. Choklad är alltid choklad, len dulce de leche förhöjer smaken och kanderade nötter tillför ett härligt knastrande. Då kan i princip inget gå fel!

  • Reply
    jonna
    28 oktober, 2013 at 10:02

    Måste nog bli vit choklad passionsfrukt och citron. Gjorde en cheescake en gång med den smakkombon vilket var mycket uppskattat. Trevlig blogg med mycket inspiration, tack Mary
    Mvh jonna

    jonnasimonsson@live.se

  • Reply
    Katarina
    28 oktober, 2013 at 10:02

    Den finns verkligen många goda kombinationer, men om jag skall välja en så är det nog lakrits och citron. Ha en fin dag, kram!

  • Reply
    Daniela
    28 oktober, 2013 at 10:03

    Hallon och vanilj är min favorit för tillfället! Vaniljglass med hallon, halloncupcakes med vaniljfrosting…

  • Reply
    Elin
    28 oktober, 2013 at 10:05

    Svårt att välja en men CHOKLAD och APELSIN är alltid så gott ihop! Att t.ex. göra en tårta fylld med chokladmousse och apelsinmousse gifter sig!

  • Reply
    Setareh
    28 oktober, 2013 at 10:11

    Den bästa smakkombinationen enligt mig är apelsin och dulce de leche, och choklad
    Inget kan slå en apelsinsmaksatt kaksbotten med dulcede leche-grädde, men chokladbitar på tppen.
    apelsinbottnet och den mörka chokladen hjälper till att skapa balans med sötman som finns i dulcedelechegrädden.
    Helt perfekt!

  • Reply
    Anna
    28 oktober, 2013 at 10:15

    Favoritsmakkombon är Ahlgrensbilar, piratpengar och dumlekola. Sött, salt och choklad, kan det bli bättre! Sonen fick önska helt fritt till sin födelsedagstårta, det blev en alldeles för hög regnbågstårta täckt med godis och chokladfingrar. Galet och helt underbart gott!!!!!

  • Reply
    Elins bakficka
    28 oktober, 2013 at 10:32

    Den absolut godaste kombinationen är passionsfrukt, vanilj och kokos.
    Supergott!

  • Reply
    LisensFoto
    28 oktober, 2013 at 10:33

    Den bästa smakkombinationen för mig just nu är choklad och nötter. Brownies med mörk choklad och rostade hasselnötter, hemmagjord glass med choklad och nötter eller bara en chokladpralin med en nöt i. Mums!

    Choklad och nötter gifter sig verkligen, och den hårda nöten mot den lena chokladen blir bara perfekt.

  • Reply
    Pernilla Henriksson
    28 oktober, 2013 at 10:34

    Jag säger choklad,salt kola och hallon som tex en kladdkaka på både vit och mörk choklad med en salt kola sås ringlad över och hallon serverade till både sött salt och lite syrligt

  • Reply
    mariette
    28 oktober, 2013 at 10:38

    Helt klart valnötter och jordnötssmör på smörs stekta äppelskivor.
    En fröjd för gommen och mättar gott i kistan.
    Ett perfekt höstlovs mellanmål.

  • Reply
    Sofia
    28 oktober, 2013 at 10:42

    Nu när jul och vinter börjar nalkas säger jag pepparkaka & stark ost – det går att utveckla klassikern gorgonzola på pepparkaka på flera sätt – cheesecake/pepparkakefrosting/mjukpepparkaka eller ostkaka/pepparkakesås…. (kan låta knäppt med det funkar!) The sky is the limit ;_)

  • Reply
    Anna
    28 oktober, 2013 at 10:43

    Lakrits och viol! 🙂

  • Reply
    monica
    28 oktober, 2013 at 10:47

    Bästa smakupplevelsen inom bak och efterrätter är hallon och choklad…mmm älskar hur de gifter sig och blir till en upplevelse i munnen och då, just då talar mina livsandar till mig och uppmanar mig att leva <3

  • Reply
    Lisa
    28 oktober, 2013 at 10:47

    Fäskostglass med hemgjord kolasås och pecannötter, det är gott!

    Finfin blogg förresten!
    Lisa

  • Reply
    Malin
    28 oktober, 2013 at 10:52

    Finns så mycket gott men choklad, kola och salt tillhör mina favoriter.

  • Reply
    Lisaa
    28 oktober, 2013 at 10:56

    Oj då, glömde att skriva varför…
    för att det är smakupplevelser från barndomen tror jag. Mamma gjorde ofta Philadelphiaglass när jag var barn och då var det fest! Och så den där runda pecannötsglassen ni vet med vanilj kola och nötter, det är fina barndomsminnen.

  • Reply
    Aria
    28 oktober, 2013 at 11:16

    Fin blogg! Allt bra? 😀

  • Reply
    hannaly // en inredares tankar
    28 oktober, 2013 at 11:34

    Min favorit är nog choklad och hallon! Klassiskt men hur gott som helst. Hallonen gör att chokladen inte blir för mäktig och "lättar upp" den lite, och det är just därför jag har det som favoritkombo!

  • Reply
    hannaly // en inredares tankar
    28 oktober, 2013 at 11:36

    Och så glömde jag såklart att skriva med mejladressen, så här kommer den! 😉

  • Reply
    Viktoria
    28 oktober, 2013 at 12:10

    Den bästa kombon är choklad och kaffe. Det är en kombo som passar vuxna och barn, som gör vilken choklad bakning som helst lite extra speciell och passar till allt ffrån klassiska chokladbollar till avancerade delikatesser 🙂 jummy!

  • Reply
    elin
    28 oktober, 2013 at 12:11

    Kanske låter lite konstigt men den godaste smakkombinationen är chips och choklad (det funkar även med pommes och chokladsundae från Mcdonalds) och vet du varför?

    Jo, för när man sitter i tvsoffan en fredag kväll med en chipspåse och äter blir man alltid sugen på någonting sött

    Eller när man sitter uppkrupen i en fåtölj framför en bra film med choklad blir man alltid sugen på chips.

    Kombinationen med den söta chokladen och de salta chipsen gör att man kan äta utan att må illa av allt det salta eller all choklad.

    Nu kanske inte chips är någonting man brukar ha i bakverk men jag har faktiskt gjort en Fredagsmyscupcake en gång. Chokladmuffins med chips i och coca-colasmörkräm. Funkade riktigt bra tillsammans. 🙂

  • Reply
    Veronica
    28 oktober, 2013 at 12:11

    Bästa och bästa smakkombinationen, hi!?! I alla fall för mig och det är: sockriga kanelbullar med en sträng Kalles kaviar på. SÅÅÅ GOTT! Sött och salt 🙂 Har ätit bullar på det viset sedan barnsben och kommer fortsätta med det livet ut *tummen upp*.

  • Reply
    Catarina Davidsson
    28 oktober, 2013 at 12:24

    Mmmm, min favorit kombo just nu är choklad (mitt emellan mörk och mjölk) med rostade knäcknötter.
    Ha de gott. Catarina

  • Reply
    Frida R
    28 oktober, 2013 at 12:39

    Just nu är det citron med en liten gnutta vanilj. Eftersom jag är preggo och helt galen i citron för tillfället. I vanliga fall är jag mer en hallon och chokladtjej 🙂

  • Reply
    Hannah
    28 oktober, 2013 at 12:39

    Choklad och apelsin. Choklad är det bästa jag vet, då kombinerat med en fräsch smak som apelsin blir det bara spot on.

  • Reply
    Sara Z
    28 oktober, 2013 at 12:48

    Squash, sirap och hackade hasselnötter i en mjuk kaka är en av mina absoluta favoriter,lite annorlunda men så gott tillsammans.
    email – ormvrak62@gmail.com

  • Reply
    Vendela Wikström
    28 oktober, 2013 at 12:50

    vanilj och brynt smör. åt vaniljglass och brynt smör hela sommaren och får aldrig nog. så enkelt och så gott.

  • Reply
    Melody and M.E
    28 oktober, 2013 at 13:23

    Vintertid är det saffran, mörkchoklad och apelsin som är mina favorit smaker! De går att kombinera i både dessert och bröd! En saffransbulle fylld med mörkchoklad och syltade apelsinskal framför brasan, en dag när nysnön yr utanför fönstret, det är är njutning!
    Kram M.E
    http://melodyshihtzu.blogspot.se

  • Reply
    Jennie
    28 oktober, 2013 at 13:26

    Jag tycker salt kola (typ kolasås med salt i) och lingon är så otroligt gott! Kolan som är söt men ändå salt och sedan syrliga lingon till det. Min favorit med just dessa smaker kombineras bäst ihop med choklad som t.ex. i en chokladpralin. Allt det goda får plats i en mumsbit.

  • Reply
    Anna
    28 oktober, 2013 at 13:31

    Jag älskar kombinationen jordgubbar och brieost. Tex på ett kex.

  • Reply
    linnea
    28 oktober, 2013 at 13:33

    Den absolut bästa smakkombinationen är ju absolut lakrits och choklad. ÄSLKAR det söta med det lite salta!! mmmmmmm!!!

  • Reply
    Sigrid
    28 oktober, 2013 at 13:34

    citrus och kanel, gudomligt. Spelar ingen roll om det är clementin, apelsin, citron eller satsumas, kanel gifter sig med de alla!:)

  • Reply
    Trollmamma
    28 oktober, 2013 at 13:35

    Det finns mycket som är gott, men jag som inte kan äta choklad (kakao) får hitta lite andra, udda, kombinationer. Kola med salta nötter är en vanlig kombo som funkar bra, men min absoluta favorit är faktiskt banan och chili! Det är nåt med bananens sötma som matchar hettan i chili. En fin chili har ju sin egen sötma i det starka, och den kombineras väldigt snyggt av bananens lite strävare söthet. Det ska vara väl mogna bananer för att matcha upp en het habanero, men resultatet är oslagbart. Muffins med banan och lite chili går alltid hem. Scones med chiliflakes och banan blir spröda och saftiga på samma gång. Lite cayenne i bananmos i en tårta ger smaksensationer som få kunnat tänka sig innan.

  • Reply
    Sophie
    28 oktober, 2013 at 13:53

    Jag fullkomligt älskar choklad och lakrits och båda dessa förgylls ju som bekant av salt. Favoriten är pannacotta med saltlakritssås och chokladkanderat nötströssel..så sjukligt gott och spännande konsistenser.

  • Reply
    Elin A
    28 oktober, 2013 at 14:09

    Så svårt att välja, men det är självklart att (mörk)choklad är huvudingrediensen! Klassiker som choklad & hallon, choklad & apelsin, choklad & kaffe och choklad & ingefära…

    En annan kanske något lite ovanligare, som jag får presentera som min favorit är choklad och havre(gryn). Havregryn tillsammans med något sött är helt underbart och trots att mörk choklad inte är så jätte sött så är det en mycket god kombination. Chokladen tär bort det lite torra som havregryn annars kan upplevas. Man kanske kan tänka sig att havregryn kan ersätter nötter. Mums!

  • Reply
    Isabell
    28 oktober, 2013 at 14:10

    Den godaste smakkombinationen är after eight choklad och päron.
    Jag har växt upp med att min farmor gjorde päron halvor med after eight choklad på i ugnen och det är otroligt gott!

  • Reply
    Isabell
    28 oktober, 2013 at 14:10

    Den godaste smakkombinationen är after eight choklad och päron.
    Jag har växt upp med att min farmor gjorde päron halvor med after eight choklad på i ugnen och det är otroligt gott!

  • Reply
    Jenny
    28 oktober, 2013 at 14:43

    Åh…det finns så många goda men det som ploppar upp i huvudet just idag, ploppar upp olika varje dag beroende på vad jag är sugen på, är hallon och passionsfrukt tillsammans med vaniljkolakräm, så kola, vanilj, hallon och passion…en oslagbar kombo, det gifter sig och är en njutning för kropp, gom och själ, livskvalitet! Kram!

  • Reply
    amanda
    28 oktober, 2013 at 15:30

    saffran & hjortron

    för att de älskar varandra precis lika mycket som jag älskar socker! hjortronas syrlighet väger upp en söt saffranskaka perfekt, en kärlekskombo helt enkelt. tycker att det är tråkigt att saffran ofta begränsas till julen, passar perfekt även en varm sommardag så mer saffran åt folket och stort tack för en fin blogg!

  • Reply
    Jonna
    28 oktober, 2013 at 15:31

    Jordnöt & banan är ju extreemt gott tillsammans!!

  • Reply
    Andrea
    28 oktober, 2013 at 15:36

    Nu på hösten när det är lite ruggigt och kallt ute är suget på kaffe extra stort, så jag måste nog säga att min favorit smakkombination just nu är kaffe och Baileys. En len Baileyspannacotta med krossad daim och en stor kopp nybryggt kaffe…

    http://hemmahosandrea.se/2013/06/16/baileyspannacotta-med-daimkross/

  • Reply
    AnnaSmyckeform
    28 oktober, 2013 at 15:42

    Oj, det finns så många underbara smakkombinationer! Min favorit är vit choklad, citron och hallon. Tänk att få en bakelse med de här smakerna. Det skulle vara min himmel 🙂

  • Reply
    Emma
    28 oktober, 2013 at 15:45

    En av mina absolut favorit smakkombinationer är inspirerat från solvarma Grekland.. Kombinationen jag tänker på är nämligen den med syrlig avrunnen yoghurt, rostade blandade nötter och en ljuvligt syrlig men söt honung påringlat.. mums! Det bästa är att man kan variera de relativt simpelt. T.ex kesella för en nyttigare variant. Eller varför inte kandera nötterna som ska på o h slänga på lite flingsalt.. gott!

  • Reply
    Mia
    28 oktober, 2013 at 15:48

    Den bästa kombinationen är nog en läcker efterrätt med choklad och kola och inte minst lite flingsalt på det! Flingsaltet bryter den söta karaktären på ett fint sätt och det är sååå gott!

  • Reply
    Mia
    28 oktober, 2013 at 15:49

    Gör ett nytt försök med alla uppgifter 🙂

    Den bästa kombinationen är nog en läcker efterrätt med choklad och kola och inte minst lite flingsalt på det! Flingsaltet bryter den söta karaktären på ett fint sätt och det är sååå gott!

  • Reply
    anna
    28 oktober, 2013 at 15:50

    wow vilket pris 🙂 Min bästa kombo är choklad och salt, typ kola med flingsalt, kladdkaka med flingsalt, choklad med salta nötter. Tycker om smaken av salt och sött i samma

  • Reply
    Camilla
    28 oktober, 2013 at 15:56

    Den bästa kombon måste ju vara varma hjortron och äkta vaniljglass. Det älskade jag som barn och gör det än idag 🙂

  • Reply
    M
    28 oktober, 2013 at 16:03

    Oj vilken svår uppgift, för den bästa kombinationen enligt mig är inte alltid två smaker utan kan likväl vara skillnader i konsistens eller sött och salt. Men om jag skall välja något specifikt så är det utan tvekan jordgubb och fläder med lite, lite lime eller citron. Mormors jordgubb- och flädersaft är svalkande på sommaren, perfekt i en god sommardrink eller varför inte marinera jordgubbar i fläder och lime och servera till lite glass. Smaskens!!

    Och det kom från mig som normalt är helt (salt)lakrits-tokig och kombinationen saltlakrits med choklad står högt upp (som hos många andra)!!

  • Reply
    Lisa
    28 oktober, 2013 at 16:37

    Min bästa smakkombination är mint och mörkchoklad. Svalt och fräscht möter sött och lite bittert. Blir inte bättre än så enligt mig.

  • Reply
    Patricija
    28 oktober, 2013 at 16:40

    Jag älskar choklad, banan och nötter av valfritt slag. Min absoluta favorit är pannkakor med hemmagjord ckolkadsås, toppat med skivad banan och hackad mandel över. Så lätt och otroligt gott!!

  • Reply
    Elin
    28 oktober, 2013 at 17:09

    Fin blogg! 🙂

  • Reply
    Linda H
    28 oktober, 2013 at 17:26

    Den absolut bästa smak kombon jag vet är hallon lakrids, de riktigt smaskar till bara jag tänker å det. Främsta anledningen till varför jag faller för denna smak är för att det är något syrligt samt något med mer tyngd och bastant smak som passar mig alldeles ypperligt…..

    MVH Linda H

  • Reply
    Lynn
    28 oktober, 2013 at 17:38

    Jag måste nog säga saffran och vit choklad! Speciellt i glassform! Helt fullkomligt underbart!
    Men varför? De kompletterar varandra på något sätt. En så markant smak som saffran med den lena vita chokladen.. MMMM!!!

  • Reply
    Carolina Yng
    28 oktober, 2013 at 17:54

    Kola med havssalt och något syrligt till, exempelvis tranbär eller lingon, alternativt passionsfrukt och riktigt god mörk choklad! Fantastiskt!

  • Reply
    emmasofieli
    28 oktober, 2013 at 18:09

    Ser fantastiskt gott ut. Den absoluta smakfavoriten är Citron /Lakrits

    2 favouriter som fungerar var för sig och perfekt som ett par

  • Reply
    Louise
    28 oktober, 2013 at 18:10

    Godaste smakkombinationen är helt klart choklad, kokos och kanel! Brukar baka en chokladpaj med kokos och kanel. Pajbotten gör det hela till pricken över i:et. Helt underbart gott!

  • Reply
    Elin
    28 oktober, 2013 at 18:43

    Inget slår banan och kolasås, det är något magiskt med denna blandning.
    En ljuv mix som får pulsen att slå, och jag får ta en djup inandning.

  • Reply
    Lisa
    28 oktober, 2013 at 18:48

    Valnötter och lönnsirap! Som smaksättning på glass – lite annorlunda och bara såå gott.

  • Reply
    Evelina
    28 oktober, 2013 at 18:56

    åh, min oktober favoritkombination är hallon och nutella! super gott. gärna tillsammans med vispad grädde. ♥ Varför? De tillsammans blir det perfekta paret. Sötsyrliga halvtinade hallon och krämig choklad och hasselnötskräm, nutella. vem blir inte sugen på något sånt?

  • Reply
    AvaAya
    28 oktober, 2013 at 19:45

    Glass med saltpinnar..eller krossade chips i smörgåsen..i love the extra salt and crunch!

  • Reply
    AvaAya
    28 oktober, 2013 at 19:47

    Oj, glömde lämna mitt mejl
    mariaya.askert@gmail.com

  • Reply
    Sara
    28 oktober, 2013 at 19:50

    äppel kanel och kola för att det är så gott och inte helt onyttigt.

  • Reply
    Evelina
    28 oktober, 2013 at 20:02

    Åh detta skulle jag vilja vinna till min snälla fästman. Min favoritsmakkombo är helt klart äkta vanilj och choklad. Det funkar alltid till allt från glass, maräng och bakverk. Enkelt och gott precis som det ska vara när det är bra 🙂 semecco@live.se

  • Reply
    Malin - stjärnflocka
    28 oktober, 2013 at 20:22

    Åh, den skulle jag vilja ha! 🙂
    Min favorit just nu är din kombination med rosmarinstekta äpplen, smörkolasås, minimaränger…
    Älskar det syrliga mot det söta!

  • Reply
    Malin
    28 oktober, 2013 at 20:31

    Salt och Kola i alla former att lite havssalt kan göra så att macaroner, sås, glass, latte kan smaka så mycket godare är helt fantastiskt 🙂

  • Reply
    Lisa
    28 oktober, 2013 at 20:34

    Just nu är set hallon och lakrits som är min favoritkombo! Annars funkar vit choklad och citron finfint!

  • Reply
    Linda
    28 oktober, 2013 at 20:36

    Absolut godaste smakkombinationen är hallon och lakrits eftersom de helt enkelt balanserar perfekt med lakritsens sälta och hallonens syra. Yum!

  • Reply
    MALIN
    28 oktober, 2013 at 20:43

    Oj vilken utlottning!
    Älskar choklad, choklad…ja choklad i alla kominationer!
    En fin dag till dig, MALIN

  • Reply
    Emma
    28 oktober, 2013 at 21:57

    Den bästa smakkombinationen är rabarber och lime. Rabarberns somriga kärvhet tillsammans med limens kryddiga syra är oslagbar. Varje år gör jag en rabarbersaft med lime, både skal och saft. Supergod.

  • Reply
    Johanna
    28 oktober, 2013 at 23:31

    Brynt smör och äkta vanilj är nog det godaste just nu. Det nötiga knäckiga smöret med lite salt i tillsammans med blommig doftande vaniljstång. Enkla små mördegskakor blir lyxiga och helt otroligt goda…

  • Reply
    Irene
    29 oktober, 2013 at 06:58

    Min bästa smakkombination är choklad å hallon. Älskar just chokladens söta å lite bitra smak mot hallonens syrliga men ändå söta smak. Så otroligt gott i både tårta, cupcakes eller bara en vanlig choklad mous med hallon å en klick grädde. Mums 🙂

  • Reply
    Karro
    29 oktober, 2013 at 08:47

    Kola, hallon och flingsalt är en oslagbar kombination. Den söta kolan som bryter mot hallonens sötma och smakerna som framhävs ännu mer med lite flingsalt. Underbart!

  • Reply
    sofia söndergaard
    29 oktober, 2013 at 09:32

    För tillfället skulle jag nog vilja säga kola, lingon och havssalt. Fungerar fantastiskt ihop, sött, syrligt och salt. Mums!

  • Reply
    Fisan
    29 oktober, 2013 at 09:37

    Min nya favorit är faktiskt havtornspannacotta med björnbärssås. Helt fantastiskt med den lena pannacottan och den fylliga björnbarässåsen. Och sen, helt plötsligt så kommer havtornet fram. Fantastiskt hur smakerna avlöste varandra.

  • Reply
    Fisan
    29 oktober, 2013 at 09:38

    Åsså var det det där med mejlen…

    galenikaka@gmail.com

  • Reply
    Anonym
    29 oktober, 2013 at 10:42

    Enligt mig är den mest magiska smakkombinationen bränd karamell, havssalt och pomerans. Den innehåller allt som skapar den perfekta balansen mellan sött, salt lite beska och syra.

  • Reply
    Hanna Sandberg
    29 oktober, 2013 at 11:32

    Världens bästa smakkombination, som jag trillade över helt av en slump, är lemoncurd, maräng och Daim!

    Skulle göra en klassisk citronmarängpaj på min födelsedag, men hade samtidigt ett galet sug efter Daim, haha. Skickade pågen min att köpa lite medan jag påtade vidare med marängen, vilket resulterade i att marängen blev klar precis när han kom tillbaka. Smakade av marängen (mums!) och stoppade i mig en bit Daim direkt efter (dubbelmums!) vilket gav mig den galna idén att krossa Daimen och vända ner den i marängen.
    Sagt och gjort. Brände av och serverade mitt experiment, som visade sig bli en succé! Lemoncurden, marängen och Daimen var helt enkelt gjorda för varandra; det sura, söta och knapriga i en härlig symfoni… Åh, min mun vattnas bara jag tänker på det!

  • Reply
    Kristin // The Chocolate Box
    29 oktober, 2013 at 14:45

    Jag är så fasligt inne på blåbär och vit choklad just nu, kan inte få nog av den kombon! Speciellt om den vita chokladen är lite karamelliserad, då är den som allra godast! Och med något riktigt sött kommer smaken på blåbären fram som bäst tycker jag 🙂

  • Reply
    Emma
    29 oktober, 2013 at 15:52

    Pratar vi sött: tveklöst lakrits och mint. Fullständigt livsfarlig och beroendeframkallande kombo!
    Annars tycker jag avokado och italiensk salladskrydda är a match made in heaven. 🙂

  • Reply
    AvantiLouice | Foto
    29 oktober, 2013 at 16:35

    Min favoritkombo är något så enkelt som Choklad & Havssalt. Älskar smakerna av sött och salt, blir bra balanserat. Gärna mörk choklad.

  • Reply
    Åsa
    29 oktober, 2013 at 20:18

    En härlig kombination som smälter i munnen är bacon som lindats kring banan och sen grillats. Ymmy!

    Men, om vi ska hålla oss till det söta så är nog hjortron och kola oslagbart, tänk bara på hjortronglass med kolasås…

  • Reply
    Ida P.
    29 oktober, 2013 at 20:41

    Kardemumma och citron! Det är liksom min fina farmor och barndomens saftkalas i ren form!

  • Reply
    Andreas Ekblad
    29 oktober, 2013 at 20:44

    Jag har två favoritkombinationer, en gammal och en ny…

    Den gamla är lime och kardemumma, inget slår den kombinationen.

    Den nya är kola, bourbon och havssalt…jag skulle kunna gå genom eld och vatten för den kombinationen.

  • Reply
    Jeanette Melin
    29 oktober, 2013 at 21:07

    Jag må va chokladälskare in i benmärgen, hallonfantast och koloman men absolut inget slår kombinationen äpple och kanel!! många kan tycka det är tråkigt finns bara äppelpaj, men nej och återigen nej, godaste frukosten; fil med kanel, gröna äpplen och lite hårdbröd, eller varför inte ett hembakat lite nyttigare bröd med smak av äpple och kanel. brukar ersätta morötter med gröna äpplen i muffins eller i kaka och det blir suuuuuper! ja det finns nog inget jag älskar mer än äpple och kanel, oavsett årstid så funkar det och oavsett mitt humör så tillfredställer det!

  • Reply
    Michaela-saltostil
    29 oktober, 2013 at 21:59

    Hej! Favoriten är en len vit chokladmousse kall kanske fryst smaksatt med lite punsch tillsammans med en god mandelbotten/kaka. Helt suveränt! 😉

    mailadress: info@saltostil.se

  • Reply
    Kickan
    29 oktober, 2013 at 22:35

    Godaste kombon är väl ändå vanilj och jordgubb !? så enkelt men ack så gott !- tänk det svenskaste av allt nämligen Gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbssylt och färska jordgubbar ovanpå ! Mums !!

  • Reply
    Sirja
    30 oktober, 2013 at 08:47

    Det finns ju så mycket gott! Men kaffe med mjölk och kardemumma ihop är FIKA för mig – MUMS! Finns inget bättre fika än att doppa bulle i kaffet 🙂

  • Reply
    Maressa
    30 oktober, 2013 at 08:53

    För mig är den mest fantastiska smakkombinationen Rårörda Hjortron med vaniljgrädde- eller glass och tillsammans med gräddade våfflor eller tunna pannkakor. Dessa smaker tar mig till mina forna hemtrakter med underbara barnsdomsminnen både vinter och sommar.

  • Reply
    Angela
    30 oktober, 2013 at 08:57

    Genast hoppar ett smakminne från barndomen fram. Mammas smörstekta pannkakor med strösocker och färskpressad citron (fega inte med citronen). Det är fortfarande en favorit och jag har spridit den vidare till mina barn :). Alla utanför familjen tycker att det låter jättekonstigt tills de vågar smaka. Prova! Sött, surt och supergott 🙂

  • Reply
    ElisabethT
    30 oktober, 2013 at 12:37

    Smak-kombon kall Piggelinglass och saltlakrits är fantastisk.
    Man kan få fram den smaken genom att blanda Midorilikör med lakrits.Och ha det i en kaka.
    MMM I like it.

  • Reply
    Joanna
    30 oktober, 2013 at 13:49

    Bästa smakkombinationen måste vara sirap och banan! Sött möter sött! Sliskigt möter mastigt. Himlen möter smaklökarna!

  • Reply
    Anonym
    30 oktober, 2013 at 13:58

    Choklad, marshmallows och hallon.
    Tänk dig en chokladmuffins med smälta marshmallows och hallon i sig som har värmts i ugnen och smält samman.
    Det är den bästa smakkombinationen. Lite vuxet, barnsligt och framför allt väldigt gott.

  • Reply
    Mikaela
    30 oktober, 2013 at 13:59

    Woops, glömde att skriva namn.
    Min är den med choklad, hallon och marshmallows.

  • Reply
    Thilde Palmuist
    30 oktober, 2013 at 14:01

    Min favorit smakkombination är banan, jordnötssmör ch smält mörk choklad. Det är bara något magiskt i det hela och så gott.

  • Reply
    Caroline
    30 oktober, 2013 at 15:02

    Åh, varma päron med karamelliserade hasselnötter.

  • Reply
    Andrea
    30 oktober, 2013 at 20:46

    Jag tycker bäst om körsbär och bittermandel…bittermandeln lyfter körsbärs arom till en helt annan nivå.

  • Reply
    Anna Eriksson
    30 oktober, 2013 at 20:54

    Min favoritkombination är hallon,lakrits och choklad i form av en pralin! Den påminner mig om en sommar med familjen i Göteborg då jag första gången provade den 🙂

  • Reply
    Frida
    30 oktober, 2013 at 20:58

    Inget är godare än en chokladmuffins fylld med smörkräm enligt mig! Mörk choklad med den söta smörkrämen, mm det vattnas i munnen!

  • Reply
    Frida
    30 oktober, 2013 at 20:58

    Inget är godare än en chokladmuffins fylld med smörkräm enligt mig! Mörk choklad med den söta smörkrämen, mm det vattnas i munnen!

  • Reply
    Maressa
    31 oktober, 2013 at 05:26

    Den bästa smakkombination för mig är rabarberkompotten med smak av kanel serverad med glass, grädde eller mjölk med smak av kardemumman. Dessa smaker tillsammans gifter sig på fantastiskt sätt och tar mig till mina barndoms- och sommarminnen.

  • Reply
    Julia
    31 oktober, 2013 at 08:15

    Hej Mary!
    Asså får man skriva två smakkombinationer? För jag måste nästan det! En är pecannötter (gärna karamelliserade!) med dulce de leche (gärna i glassform!). Jag tycker det är "gott" när det finns något med lite tuggmotstånd och något som bara smälter i munnen, dessutom vet du ju hur mycket jag älskar dulce de leche, heheh… Och att sött möter salt gillar jag verkligen.
    Den andra (om man nu får ta två!) smakkombon är hallon, vit choklad och lakrits. Detta är en ganska nyupptäckt smakkobination för mig och jag gillar verkligen att det finns något väldigt sött, salt och syrligt. Det är ju även lite olika textur på grejerna, och lakrits kan man ju servera på jättemånga olika sätt!
    Tack på förhand, det vore askul att vinna!
    //Julia

  • Reply
    Iben
    31 oktober, 2013 at 09:54

    Hej,
    Det måste ju bli ngt med lakrits: det står mellan hallon/lakrits och choklad/lakrits….
    Eller ska jag välja grädde, typ creme brulé med lakrits, det är också sjukt gott….
    Ser att Julia ovanför här har testat dessa 3: hallon, lakrits OCH choklad: WOW!
    Jag får ju bestämma mig: lakrits och choklad får det bli!
    Ha en bra dag!

  • Reply
    Anna Lundkvist
    31 oktober, 2013 at 10:52

    blåbär och choklad tycker jag är helt fantastiskt gott tillsammans. Blåbärens lite syrliga smak och chokladens söta blir som en smakexplosion i munnen.

  • Reply
    Åsa Ahlén
    31 oktober, 2013 at 11:23

    Den godaste kombinationen är röda vinbär och choklad. Chokladsmaken i kombination med syrlig vinbärssmak är bara en sensation tillsammans. Kan användas som kladdkaka med grädde som vispats ihop med vinbärspuré. Även gott som fyllningar i tårtor tillsammans. Rekomenderar det verkligen!!

  • Reply
    Viktor
    31 oktober, 2013 at 14:06

    För mig är Whisky och Messmör den absolut bästa kombinationen! Kanske för att jag älskar norrland? eller bara för att det går lite i samma bana som min viltmatlagning? Hur som helst är det en fantastisk kombination både i efterätter som i såser!

  • Reply
    Elin H
    31 oktober, 2013 at 15:49

    Jag tror inte att det finns någon mer klassisk smakkombination än äpple och kanel, och det finns ju en anledning – att den är oslagbar. Jag använder den i allt: kvarg-mellisen med kanelkokta äppelskivor, äppelmuffinsarna med kanelcrumble, den mustiga höstgrytan och inte minst morgongröten med hemkokt äppelmos och nyriven kanelstång. Ljuvligt!

  • Reply
    Photo by Emelie
    31 oktober, 2013 at 20:41

    Vanilj och jordgubbar (eller valfria bär) är svårslaget även om jag är en chokladfreak. Men man får inte glömma bort det enkla. 🙂

  • Reply
    Linda
    31 oktober, 2013 at 21:49

    Den mest oemotståndliga kombinationen är utan tvekan mandel och vanilj! Klassiskt och så fantastiskt i sin enkelhet. Det går bara inte att gå förbi en brända mandel-försäljare på stan utan att stanna, sniffa och köpa en rejäl påse av läckerheterna! Så otroligt gott! Det känns dessutom alltid extra lyxigt när man har en påse brända mandlar hemma eftersom tillgången på dem är begränsad och man aldrig kan vara säker på när nästa tillfälle att köpa dem dyker upp. Visst kan man göra sina egna men det är ändå något visst med att bevara lyxkänslan i något så simpelt ljuvligt som mandel och vanilj. 🙂

  • Reply
    sara
    1 november, 2013 at 06:04

    smörkola och havssalt!

  • Reply
    P Mary-Anne Christensen
    1 november, 2013 at 08:51

    Hej!

    Jag älskar att baka en kladdigare variant av mjuk pepparkaka med After Eight och lingon. En frisk smak av jul som lever sig kvar i munnen länge! Alltså pepparkaka, lingon och After Eight – testa det! Med pepparkakssmaken förnimmer man julen, med lingon en saftighet och After Eight symboliserar lite kylighet och smaken lyfter upp som då man andas in luften en gnistrande klar vintermorgon!

    Hälsningar
    P Mary-Anne Christensen

  • Reply
    Malin Pettersson
    1 november, 2013 at 12:14

    Så här i juletid är en favorit pepparkaka och grönmögelost.

    Annars är flingsalt i äppelsmulpajen en enkel amazing kombo!!

  • Reply
    Anna
    1 november, 2013 at 15:24

    Min bästa smakkombination är utan tvekan choklad och havssalt. Efter att ha bakat dina chokladbrowies med havssalt är jag helt såld. Så underbart gott!

  • Reply
    annelie_ua
    1 november, 2013 at 19:31

    Då svarar jag passionsfrukt och vit choklad. Den perfekta fyllningen till macarons som skapar härlig syrlighet och kontrast till det söta.

  • Reply
    Paola
    1 november, 2013 at 20:38

    CITRON, BITTERMANDEL & MYNTA – en italiensk smakklassiker som sällan används i svenska bakverk, men som är helt gudomlig!

  • Reply
    Jessica
    3 november, 2013 at 10:39

    Den bästa smakkombinationen jag kommit på är chairamell – chai och karamell! Passar till så otroligt många olika saker och smälter ihop perfekt. Chai är en krydda som liknar pepparkakskryddan men inte lika extrem och kan därför användas året om. Mums!

  • Reply
    Emil
    3 november, 2013 at 10:46

    Citron och blåbär! En oslagbar kombination. Tänk dig en blåbärscurd i mördegsskal och en citronmaräng,eller varför inte tvärt om. När jag bakar är detta en av mina favorit smaker.

  • Reply
    Lisa M
    3 november, 2013 at 11:22

    Allt med havssalt, kola, choklad you name it!

  • Reply
    emma
    3 november, 2013 at 14:44

    Min bästa smakkombo är saltlakrits, yoghurt och salmiak. För det är världens godaste godis som påminner om sommaren på åland, för de är bara där som jag hittat dessa guldklimpar. Även hallon lakrits är ju en kombo do die for… Gjorde häromdagen lakritsglass med hallonmaränger. Mmm…Älskar inspirationen man får av din underbara blogg. Kramar
    emma_osterklint@hotmail.com

  • Reply
    Jossan
    3 november, 2013 at 21:40

    Den bästa smakkombon som jag först kommer att tänka på när jag funderar är lustigt nog Lulles leverpastej och mormors egen inlagda ättiksgurka på hembakat bröd. Kanske inte är nåt sånt svar du är ute efter, eftersom detta är en bakblogg. Men jag skriver detta eftersom det helt enkelt är en hur underbar smakkombination som helst. Leverpastejen med sin nästan metalliskt milda och lena smak mot ättiksgurkans sträva och starka smak som ligger så fint på det fluffiga nybakta brödet. Vad kan egentligen bli så mycket bättre än det?

  • Reply
    Klara
    3 november, 2013 at 22:26

    Choklad och en kyss, sött sött sött.

  • Kommentera