12 In Huvudrätter

Gräddig Kantarellpasta med Salladslök & Chili

Sponsrat inlägg i samarbete med blogg.se & touchoftaste. 
 
Bra lunch är jätteviktigt för mig, för att orka och för att (ärligt talat) inte äta mig mätt på cupcakes och glass, men ibland hinner man bara inte med att köra långkok och baka surdegsbröd, tid eller ork finns inte där helt enkelt. Någon annan som känner igen sig? Då är det bra med bra och fräsha gennvägar, för ärligt talat, en snabb pizza eller eller hamburgertallrik ger mig total matkoma och sen, ja sen blir det inget gjort resten av dagen. 
 
Därför blev jag supertaggad när blogg.se och touch of taste undrade om jag ville prova på deras såsreduktioner! Reduktionerna finns i smakerna kantarell, whisky, peppar och rödvin/marsala. Sagt och gjort, här kommer ett av mina favoritrecept just nu, enkelt att göra, bra råvaror och riktigt ljuvligt gott! Gräddig kantarellsmak i kombination med färska champinjoner, krispig salladslök, litet sting av chili, och det som alltid lyfter en vanlig vardagslunch: färska kryddor i form av färsk bladpersilja. 
 
Vill du göra lyxigare variant: använd färska (eller frysta om det finns i din frys..jag ska använda min till helgen) kantareller och färsk kycklingfilé, toppa med söta körsbärstomtater och ett glas vin och middagen är klar!
 
 
Gräddig Kantarellpasta med Salladslök & Chili
3-4 port
 
2,5 dl mellan- eller vispgrädde (el valfri grädde, ex matlagningsgrädde)
8 normalstora champinjoner
4 salladslökar 
1/2 röd chili
1 msk finhackad färsk bladpersilja
ca 0,25 tsk salt
raps- eller matolja till stekning
 
Pasta för 3-4 pers
Olivolja
Salt
 
HOW TO?
 
1. Sätt på pastavattnet, så mkt som krävs för den pasta du tänker koka, salta vatten och ringla ner lite olivolja.Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Under tiden: tillaga pastasåsen. 
 
2. Skölj grönsakerna och borsta champinjonerna rena. Strimla salladslöken och skiva champinjonerna tunt. Smaka försiktigt på en liten bit chili för att känna styrkan, det kan variera väldigt, anpassa mängden chili efter hur stark den är, finhacka chilin. 
 
3. Fräs chili och salladslök (spara lite till garnering) mjuka på medelhög värme, det ska inte ta färg, och tillsätt champinjonjerna och stek tills de är mjuka, salta. 
 
4. Rör ner såsreduktionen och grädden och låt puttra ihop någon minut. Rör ner den finhackade bladpersiljan och dra stekpannan från plattan. Tillsätt pastan i pastasåsen och rör runt så att all pasta täcks. 
 
Servera pastan i djupa tallrikar, toppa med lite krispig färsk salladslök och lite finhackad bladpersilja. 
 
Lycka till!  
 

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    6 mars, 2013 at 16:11

    Mmmm, så gott det ser ut. Jag påmindes också nu att jag har en påse frysta kantareller i frysen. Det får nog bli något sånt här ikväll 🙂

    Kram Sofia

    PS. Supersnygga bilder också! 🙂

  • Reply
    Gott
    6 mars, 2013 at 19:31

    Gud, vad gott det ser ut. Måste prova såserna!

  • Reply
    Minna
    6 mars, 2013 at 19:52

    Det där ser galet gott ut! Ska testas nån dag!

  • Reply
    Sofia
    6 mars, 2013 at 20:09

    Ser gott ut 😀

  • Reply
    Hanna // My Residence, om hus och hem
    6 mars, 2013 at 20:24

    Ser gott ut!

  • Reply
    Anonym
    6 mars, 2013 at 21:18

    Åh, vilket perfekt recept som lätt kan lyxas till inför helgen 🙂 Fantastiskt inbjudande bilder också!

  • Reply
    Vardagsmat a la Jess
    6 mars, 2013 at 22:54

    Det ser fantastiskt gott och fräscht ut! Pastarecept kan man verkligen aldrig få för många av! 🙂

  • Reply
    Malin Bengtsson -Iorganize-
    7 mars, 2013 at 13:09

    Ser jättegott ut! Och som vanligt underbara bilder!

    Kram Malin

  • Reply
    Sara
    9 mars, 2013 at 00:17

    Jag försökte kommentera på ditt inlägg om dulce de leche och hasselnötsglassen, men det gick inte! Tänkte bara säga att den har fått betyget "godaste glassen jag ätit" av fyra personer i vår vänskapskrets hittills! Din blogg är sjukt fin! Skulle vilja att du tipsade lite om vart du hittar all fin rekvisita till dina serveringar, försöker leta efter något fint (skål eller mugg) att servera glass i som inte är så stora. Om man får önska det vill säga 😉

  • Reply
    ElisabethT
    11 mars, 2013 at 15:59

    letade mig galen efter denna reduktion i helgen, jag ville göra pastarätten, hittade den inte i min affär hemma… :O(
    Tog kantarellfond istället, "man tager vad man haver"
    Det blev så gott. Alla i familjen gillade rätten. Enkelt att tillaga, såg fint ut för ögat och smakade fantastiskt.

    TACK!

  • Reply
    Linda på Brogatan
    11 mars, 2013 at 19:32

    Det här måste jag testa. Håller på att introducera mer vegetariska rätter, men barnen är tveksamma. Detta skulle nog kunna gå hem!!

    //Linda

  • Reply
    Sara - Hold on be strong
    16 mars, 2013 at 00:28

    Gott!

  • Leave a Reply