23 In Glass Parfait & Granité

Svartpepparglass med Jordgubbssås

 
 
Svartpepparglass.Svartpepparglass Svartpepparglass Svartpepparglass! Joråsåatte…. Det är det enda jag vill ha just nu. Underbara glass! Svartpepparglass, kanske något av det goaste jag trollat fram på riktigt länge. Jag säger bara, våga prova för guds skull! Tillsammans med jordgubbssåsen är den inte annat än perfektion. 
 
En efterrätt som garanterat imponerar på gästerna, det lovar jag på heder och samvete. Om du inte längre blir kittlad i gomen av vanlig jordgubbsglass och känner att det är dags att höja ribban liten. Då är det här receptet för dig! 
 
Här fungerar vaniljen om en smakbärare till svartpepparn och rundar av den i hörnen lite. Den söta och fruktiga jordgubben balanserar pepprigheten perfekt och smaklökarna jublar, 15 poäng av 10 möjliga. Tack och bock! Här kommer receptet, enjoy!
 
Svartpepparglass med Jordgubbssås
ca 1 liter glass
 
4 ägg
2,5 dl strösocker
4 dl mjölk
1 vaniljstång
1 msk grovmalen svartpeppar
5 dl vispgrädde
 
Jordgubbssås:
500 gram jordgubbar (det går bra med frysta)
3 dl strösocker (tag mindre socker om du använder färska jordgubbar)
 
HOW TO?
 
1. Värm strösocker och jordgubbar i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Låt det koka i ca 2 minuter, drag sedan från plattan och låt svalna i vattenbad. Ställ kallt fram till servering. 
 
2. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Blanda tillsammans med svartpeppar och mjölk i en tjockbottnad kastrull och värm på medelhög värme. 
 
3. Vispa under tiden ägg och strösocker, vispa i ca 5 minuter. När mjölken kokat upp, plocka upp vaniljstången och häll mjölken över äggen i en fin stråle, under konstant vispning. Häll tillbaka ”smeten” i kastrullen och värm på meddellåg värme. Låt glassmeten sjuda tills den tjocknar, den får inte överstiga 85 grader celcius. 
 
4. Ställ ner i vattenbad för att svalna, rör då och då. När glassmeten är helt sval, rör ner vispgrädden (ovispad). Ställ in smeten i kylskåpet och åt den svälla i ca 1 dygn. Kör sedan i glassmaskin enligt anvisningar. 
 
Servera tillsammans med Jordgubbssåsen. 
 
Smaklig Spis! 
 

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply
    Maria
    9 juli, 2013 at 21:08

    Detta lät spännande. Ska ställa mig i köket imorgon för att testa 🙂
    Kram Maria

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 10:05

      Hoppas du gillar den om du testade! 😀

  • Reply
    Elin
    9 juli, 2013 at 22:11

    Lekkert! 🙂

  • Reply
    Vardagsmat a la Jess
    9 juli, 2013 at 23:28

    Det där lät verkligen minst sagt… Udda… Kanske är det så att det är tillräckligt udda för att bli bra! Får testa helt enkelt! 🙂

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 10:04

      Hoppas du testar, det är riktigt gott! Lycka till i så fall!

  • Reply
    Sandras Matkrypin
    10 juli, 2013 at 07:00

    Oj, det hade jag aldrig kommit på men det låter fantastiskt gott tillsammans med jordgubbarna 🙂

  • Reply
    Annika
    10 juli, 2013 at 14:09

    Super gott 😀

  • Reply
    Romladolcevita
    11 juli, 2013 at 14:09

    Önskar dig en fin helg från Italien!

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 09:30

      Tack snälla och hoppas din sommar varit fantastisk!! Kram

  • Reply
    Sara på Vardag.nu
    11 juli, 2013 at 19:39

    Det här låter verkligen jättegott, som taget ur menyn hos en riktigt fin restaurang 🙂

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 09:30

      Tack Sara, vad snällt sagt!! <3

  • Reply
    Kristin @ The Chocolate Box
    12 juli, 2013 at 20:33

    Låter helt grymt! Jag har provat svartpeppar i brownies, och det blev super, men glass var nytt 😀 Kan tänka mig att jordgubbssåsen passar perfekt till!

  • Reply
    Gisela
    16 juli, 2013 at 16:50

    Provade detta recept direkt. Underbart gott!!! Ska göras om och om igen. Stort tack!

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 09:29

      Tack Gisela, vad kul att du tycker om den!! <3

  • Reply
    Ekenäsliv
    17 juli, 2013 at 00:10

    Lät ju så vansinnig galet att jag nog måste testa!
    Ha de gott!
    Kram Anna

  • Reply
    Erica AKA Tomtens Dotter
    8 augusti, 2013 at 20:45

    Låter gott! Jag brukar köra mackor med Philadelphia, hallonmarmelad och svartpeppar så jag ställer mig inte alls främmande till idén 🙂

  • Reply
    Elin
    9 augusti, 2013 at 23:45

    Testa detta recept idag, och det var oväntat gott! Jordgubbssåsen till var riktigt god (även varm, för vi hade för lite tålamod för att vänta på den att svalna)

    • Reply
      Mary
      15 augusti, 2013 at 09:28

      Visst är den! Man kanske inte tror det vid första anblicken men.. Hoppas du gör den igen 😀 kram

  • Reply
    Ekenäsliv
    13 augusti, 2013 at 21:33

    Nu är jag tillbaka på detta inlägg och inser att denna bilden med receptet måste jag bara skriva ut och ha i mitt kök. Hoppas det är ok??
    Kram Anna

  • Reply
    Ekenäsliv
    13 augusti, 2013 at 21:34

    Och rama in alltså;-)

  • Kommentera