17 In Matbröd

Vaniljcupcakes med Lemoncurd & Marshmallowsfrosting

Vanilj- & Lemoncurdcupcake
Jag var så otroligt sugen på vanilj igår och eftersom det var alla hjärtans dag, så bakade jag vaniljcupcakes. För att bryta av mot den söta vaniljen och marshmallowsfrostingen fyllde jag cupcaken med curd, citroncurd eller lemoncurd som det så fint heter. Egentligen fungerar vilken curd som helst, limecurd, rödvinbärscurd eller vad du nu föredrar. 
 
 
Idag är det fredag, åhh, ljuvliga fredag, kanske den bästa dagen i veckan! Vi är på en vild jakt efter ett gammalt skrivbord, så är det ngn som har ett över som de bara längtar att bli av med så är det ju bar att höra av sig 😉 Verkar inte vara det enklaste att hitta, iaf inte i den stilen jag tänker mig. Resten av helgen kommer ägnas åt fina vänner, bakning, långa middagar med mycket skratt, sånt som jag värderar högst med andra ord! 
 
 
 
 
Vanilj- & Lemoncurdcupcake med Marshmallowsfrosting
12 st
 
Cupcake
2, 25 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
75 gram rumstempererat smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk äkta vaniljsocker
 
Fyllning:
 
Marshmallowsfrosting:
200 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
0,25 tsk vaniljpulver
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
 
2. Blanda mjök, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt det rumstempererade smöret och hälften av mjölket och rör till en slät smet. 
 
3. Vispa ihop ägget med vaniljsocker och resten av mjölken och rör sedan ner den i mjölblandningen, rör tills du har en homogen och slät smet. 
 
4. Fördela smeten i cupcakesformar och grädda mitt i ugnen ca 20-23 minuter. 
 
Låt svalna på galler. 
 
5. Gröp ur ett hål i cupcakesen med äppelurkärnare eller en vass kniv och fyll hålet med curd. Använd en spritspåse eller två skedar. 
 
6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen i en stor skål. Vispa tills du har en luftig konsistens. 
 
Toppa dina cupcakes med marshmallowsfrostingen och njut! 
 
 

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Lisen
    15 februari, 2013 at 18:30

    Åhhhhh, kan du visa hur man gör blommorna på toppen?!?

    • Reply
      Mary
      15 februari, 2013 at 18:42

      Absolut, jag ska se om jag kan göra en liten instruktion till bloggen :S

  • Reply
    Lena
    15 februari, 2013 at 20:08

    Ser fantastiskt smarrigt ut! Tack för att du delar med dig!
    Blir bara galet sugen på godsaker hela tiden 😉

  • Reply
    Titta in hos Thess
    15 februari, 2013 at 21:01

    Marsmallow frosting lät ju galet gott :))))
    Får absolut testa det nästa gång.
    Hoppas att du år en fin helg.

    Kram Thess

  • Reply
    Victorias provkök
    15 februari, 2013 at 23:02

    Ser både gott och fint ut:)
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    • Reply
      Mary
      17 februari, 2013 at 11:51

      Tack Victoria, så enkla att göra, nästan så man skäms lite! 😉 Hoppas helgen varit toppen!

  • Reply
    Anonym
    16 februari, 2013 at 12:46

    Söta ^^

  • Reply
    Emmy
    16 februari, 2013 at 17:26

    Åh detta låter gott 😀

    • Reply
      Mary
      17 februari, 2013 at 11:50

      Mycket, sådär lent, fluffigt och sötsyrligt! 😉

  • Reply
    Lisa - Sockerrus
    16 februari, 2013 at 21:59

    Tack sötaste du för alla fina ord och länkningen! ♥
    Har sagt det tidigare men säger det igen, jättefina cupcakes o blommor. Du har en naturlig talang för allt vackert 🙂 Kram till dig!

    • Reply
      Mary
      17 februari, 2013 at 11:50

      <3 Tack goding! <3

  • Reply
    Jonna
    20 februari, 2013 at 18:51

    Åh du har så goda recept! Bara vattnas i munnen 🙂

  • Reply
    Jenny
    4 mars, 2013 at 18:18

    Kan man lägga på frostingen dagen innan man serverar dem? Funderar nämligen på att ta med dom till jobbet 🙂

  • Leave a Reply