24 In Glass Parfait & Granité

Blixsnabb Hallonsorbé

Blixtsnabb Hallonsrobét. Något av det enklaste och godaste som finns när man vill ha något sött och läskande. Dessutom är det klart på tre röda.  Den här är ett recept som är helt omöjligt att misslyckas med, misslyckas du vill jag nästan komma hem till dig personligen och undersöka hur du lyckades med att misslyckas!
 
Deal?
Okej, bra..då kör vi.
 
Jag har skrivit om det här receptet tidigare, men det tål att upprepas igen! Det här blir två riktigt stora portioner sorbé eller fyra mer normalstora sorbéportioner att servera tillsammans med en stor kula ljuvlig vaniljglass.
 
BLIXTSNABB HALLONSORBÉ
4 port

500 gram frysta hallon
8 msk florsocker
1 dl ananasjuice
4 msk färskpressad limejuice
Eventuellt 2 dl myntablad,(inte hårt packade utan löst nerlagda i ett deciliter mått)

Eventuellt lite mynta och färska hallon till garnering

 
 
 
 
 
 

Mixa alla ingredienserna i en hushållsmixer. Rör lite då och då så att mixern kommer åt att blanda ordentligt.

 
Frys sorbén i 1-1,5 timma om du vill få fina ”glasskulor”, annars är det bara att servera i fina serveringsglas, kanske med en kula vaniljglass för att bryta av mot det sötfriska och syrliga.
 
Lycka till!
 

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply
    Nina Pina
    23 september, 2012 at 18:51

    Åhh så fina bilder! Har du tips till en nybörjare? Kram Nina Pina

  • Reply
    Anonym
    23 september, 2012 at 20:01

    Älskar det! Brukar göra liknande själv. Snabbt och gott!
    Skålen din var ju ljuvlig också 😉

  • Reply
    Min mat,bak och hälsoblogg
    23 september, 2012 at 20:27

    Sååå gott med hallonsorbét och det passar så bra med vaniljglass!!

  • Reply
    Mårtenssons kök
    23 september, 2012 at 21:35

    Så gott med frisk hallonsorbet, perfekt till temat. Och tack för att du påminde oss, vi har helt glömt bort vårt bidrag!

    Ha en fin vecka,
    kramar

  • Reply
    Glad mamma
    23 september, 2012 at 21:37

    Nam, nam 🙂

  • Reply
    patrik
    23 september, 2012 at 22:54

    Gillar verkligen sorbet och barnen älskar sorbet så gott!!fina bilder!!http://sportochspelkocken.se

  • Reply
    Favoritskvaller
    24 september, 2012 at 03:53

    Hej, har startat en ny skvallerblogg. Där kommer de skrivas om mina favorit bloggar men oxå bloggar som ni vill att jag ska ta upp 🙂 De behöver inte vara några kända bloggar utan någon ni tycker om eller vill ska synas mer 🙂

    Kika in och ge tips 🙂

  • Reply
    Sandras Matkrypin
    24 september, 2012 at 08:35

    Åh, vilken härlig sorbet!

  • Reply
    Igor
    24 september, 2012 at 10:20

    Snyggt, gott och fräscht! Förstår att detta recept är så populärt 🙂

  • Reply
    Lotta i Två små kök
    24 september, 2012 at 12:38

    Halloj!

    Så fint och mycket gott du har i din blogg – vilka bilder och arr du gör – grymt imponerande! Hur tusan gör du och hinner du 🙂 Berätta mer vetja när vi ses till helgen!

    Vilket gäng vi blir! Ses då!

  • Reply
    HaNzA
    24 september, 2012 at 15:55

    ÅH vad duktig du är på att baka ! Kan inte du göra ett inlägg om hur man fotar just bakelser ? JAG ÄLSKAR DINA BILDER ! ^^ 🙂

    • Reply
      Mary
      22 november, 2012 at 08:52

      Hej HaNza! Tack SNÄLLA! Lite sent svar, har inte hunnit med! jag ska se vad jag kan göra. Det hör är dock inte en fotoblogg utan en matblogg så fotoinläggen kommer långt ner på priolistan tyvärr! 🙂 Tipsar om att kolla in ngn fotoblogg, samma tips som gäller där för vanliga foton gäller också för matfotografi 🙂 kram Mary

  • Reply
    yasmine modell mamma och fru
    24 september, 2012 at 19:38

    ja hehe jag med men jag ska på massage på torsdag, kraam

  • Reply
    min tekopp
    24 september, 2012 at 19:45

    Underbara bilder och det låter så gott! Ska absolut prova och misslyckas jag, ja då vet jag vart jag ska vända mig 🙂

  • Reply
    Fru Sederblad
    24 september, 2012 at 20:25

    Det lät supergott och jag tror att jag skulle kunna klara av det ;-)…

  • Reply
    Milla
    24 september, 2012 at 21:06

    Åh du milde så gott! Jag älskar hallon, äter det varje dag och just nu ihop med nektariner. Måste testa denna sorbé förstås. och sen den där cheescaken med smörkolasås…wow. kram Milla

  • Reply
    Micaela
    24 september, 2012 at 22:04

    VIlken fin blogg du har kära du! Och vilket kanontips 🙂 Tack för det!

  • Reply
    dianasdrömmar
    25 september, 2012 at 07:06

    Men mums vad gott, måste jag prova kramar Diana

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    25 september, 2012 at 11:28

    Jisses så mycket godsaker du bjuder på. Pajen, cheescaken med kola, choklad … Mmmm. Det är lite jobbigt att se så här innan lunch när man är hungrig som en gam 😉

    Underbar inspiration i alla fall.

    Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
    Kram Sofia

  • Reply
    Queen of Kammebornia
    25 september, 2012 at 17:05

    Mmm, vad det ser gott ut!!! Jag är galen i både hallon och mynta 🙂 Tusen tack för dina fina ord hos mig! Kram!

  • Reply
    Helena
    25 september, 2012 at 22:02

    Du milde tid så gott det såg ut med hallonsorbé! Underbart att den är omöjlig att misslyckas med:))

  • Reply
    Jennifer
    25 september, 2012 at 22:32

    Åh låter supergott och enkelt, måste testas :). Tack för att du delar med dig! Kram Jennifer

  • Reply
    Anonym
    28 september, 2012 at 19:32

    det lät verkligen super! super enkelt och super gott! ska absolut göra detta! =)

  • Reply
    Sofie DJ
    5 oktober, 2012 at 23:56

    Mums! Härliga bilder du tar :-D!

  • Leave a Reply