24 In Efterrätter

Vanilj- & Kokospannacotta med Vaniljgratinerade Nektariner – Vanilla & Coconut Panna Cotta with Vanilla Gratinated Nectarines

 
Just nu är det en hel del hostande, nysande och snörvlade hemma hos oss. Jag vet ärligt talat inte vad som pågår eftersom jag och mannen nästan aldrig är förkylda, än mindre samtidigt. På de 6,5 åren vi varit tillsammans har vi kanske varit ordentligt förkylda 3-4 gånger var och aldrig samtidigt. Men när man befinner sig i det där ynkliga och snoriga tillståndet efterfrågar iaf vi mjuka, lena efterrätter och mycket varmt thé. Därför har vi gottat oss hela helgen med ett gäng filmer och ljuvlig pannacotta och vaniljgratinerade nektariner.
 
Det var ganska okej det med kom vi fram till mellan allt hostande.
 
Men nog om det, det här är inte ett inlägg om förkylning, så klart.
Men om ljuvliga höstefterrätter och innemys medans höstlöven färgar sig gula och röda.
 
Servera gärna pannacottan kall men lägg på nektarinerna medan de fortfarande är lite varm-ljumna. Ringla över lite vaniljsockerlag och du är ”good to go”.
 
Här kommer receptet godingar, hoppas ni klarar er utan förkylningar!
 
RECEPT – VANILJ- & KOKOSPANNACOTTA med VANILJGRATINERADE NEKTARINER
4 port
 
3 nekatriner
1 dl socker
1 dl vatten
skalet från en urskrapad vaniljstång (inanmätet används i pannacottan)
 
5 dl vispgrädde
innanmätet ur en 1/2 vanliljstång
0,75 dl kokosflingor
2 msk strösocker.
2 gelatinblad
 
 
HOW TO?
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm långsamt upp grädde, socker och innanmätet från 1/2 vanijlstång tills det börjar koka. Dra bort kastrullen från plattan, häll grädden genom en sil så att kokosflingorna filtreras bort och låt grädden sedan svalna något innan du rör ner de urkramade gelatinbladen.
 
2. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och rör tills pannacottan svalnat. Ställ in i kylen över natten, eller i fem timmar, för att stelna.
 
3. Dela nektarinerna i 2 delar och lägg med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Dela vaniljstången (utan innanmätet) i 6 mindre bitar och blanda med socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka upp och låt sedan koka ca 30 sekunder. Ringla över sockerlagen över nektarinerna. Gratinera dem längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
 
4. Ta fram pannacottan ur kylskåpet. Dela nektarinerna i mindre bitar, toppa pannacottan med frukten, ringa lite sockerlag över och dekorera med en bit vaniljstång.
 
Njut! 

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    7 oktober, 2012 at 17:02

    Så trist att vara sjuka … fast det låter ju lite mysigt ändå att ni är sjuka samtidigt 🙂

    Det ser väldigt gott ut, de där nektarinerna …

    Hoppas att du snabbt kryar på dig!
    Kram Sofia

  • Reply
    Mårtenssons kök
    7 oktober, 2012 at 17:49

    Fler som drabbades av basiluskerna som for runt under förra helgen, märker vi. det verkar som vi är flera som blivit förkylda, trist…
    Men klart man ska pigga upp sej med gott i magen, fattas bara!

    Krya på er, båda två!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:40

      Ja…kanske vi fick för mkt frisk havsluft 😛 *fniss* Ja..gott i magen gör mig alltid lite piggare och friskare 😛 Hoppas ni mår bra! Kram från oss

  • Reply
    Bonnie
    7 oktober, 2012 at 18:12

    Åh men gud vad gott!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:39

      Tack!! och jo..det var det!

  • Reply
    Karoline
    7 oktober, 2012 at 18:32

    Tittar in i din fina blogg och säger hej…

    Krya på dig!!!

    KRAM Karoline

  • Reply
    Emschen
    7 oktober, 2012 at 19:55

    Krya på er!

    Kram

  • Reply
    Marja - Baka Sockerfritt
    7 oktober, 2012 at 20:31

    Hoppas ni kryar på er! Jättefin efterrrätt, ser väldigt festligt ut!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:38

      Tack, vi mår lite bättre 😛 Måste varit pannacottan!

  • Reply
    creando
    8 oktober, 2012 at 01:11

    Alltså, snacka om medicin! Ser helt fantastiskt ut!

    Kramar

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:38

      Tack!! 😀 Det var bra medicin! Kram

  • Reply
    dianasdrömmar
    8 oktober, 2012 at 07:06

    Här härjar bacilluskerna med.Gud så gott det där såg ut kram fina /Diana

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:37

      Du..det va sjukt gott! 😀

  • Reply
    Lotta i Två små kök
    8 oktober, 2012 at 09:31

    Mycket gott och ingen dålig tröst i förkylningstider. Panna cotta, nektariner och min absoluta favorit. kokos…

    Kan det ha blivit för mycket havsluft 🙂

    Krya på er båda två!

  • Reply
    sara - thefashionbakery
    8 oktober, 2012 at 10:59

    Älskar verkligen din blogg! Härliga bilder och så himla mycket gott!

    Krya på er!

  • Reply
    Kaksmulan
    8 oktober, 2012 at 11:15

    Usch stackare! Hoppas det inte var mina baciller som flög på er. Jag repade mig snabbt men du är det dags igen ;(. Men visst känns det lite bättre om man får äta lite gott och snäll mat. Tror att jag skulle må lite bättre av en bit av gårdagens äpplepaj med massa vaniljsås ;). Krya på er!! Kram

  • Reply
    Lisa
    10 oktober, 2012 at 20:18

    Det här ska jag absolut testa.
    Undebara bilder. Som alltid!

    • Reply
      Mary
      24 oktober, 2012 at 19:54

      Tack söta!!

  • Reply
    Anna
    24 oktober, 2012 at 11:41

    Ser muums ut!

  • Leave a Reply