20 In Matbröd

Spökbakelse till Halloween – Ghost Pastry for Halloween

 En enkel spökbakelse, kan du göra muffins så kan du göra den här!
Låter det som en bra deal? Det enda du egentligen gör, som skiljer sig från en vanlig muffins, är att du täcker (spacklar) den med vispgrädde och täcker den med en bit sugarpaste. Sugarpaste påminner om marsipan och vill du använder du marsipan istället.
 
  Enkelt och kräver ingen perfekt hantering av fondanten eftersom den SKA vara veckad i nederkant.
Perfekt bakelse till halloween vill säga och till och med något du kan göra tillsammans med barnen. Deras egna spökbakelser!
 
Såhär gör du din egen halloweenbakelse!
 
 SPÖKBAKELSE/SPÖKCUPCAKE
6 st
Ugn:200 grader
 

Muffins:
150 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Fyllning:
0,75 dl Jordgubbssylt
0,5 pkt Philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

 
Att täcka muffinsen:
5 dl Vispgrädde
400-500 gram Vit sugarpste
Lite Svart sugarpaste till ögon

Ätbart Lim

HOW TO?

1. Blanda ingredienserna till fyllningen, utom jordgubbssylt, sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ihop det reumstempererade smöret med sockret. Blanda därefter ner äggen och fortsätt vispa tills blandningen blivit fluffig.

3. Vänd ner mjölken och vaniljsockret i smeten. Blanda därefter mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt tills smeten är slät.

4. Fyll muffinsformar med 3/4 smet, klicka därefter i en klick philadelphiakräm och jordgubbssylt i muffinsen.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter  eller tills de fått färg. Låt svalna på galler.
 
6. Vispa grädde hårt, ta bort pappret på muffinsen och spackla den med grädde, gör toppen oval. Ställ sedan in i kylskåpet och låt stå i 30 minuter.
 
7. Kavla ut sugarpasten eller marsipanen ca 3 mm tjock cirkel, skär gärna kanterna jämna med en pizzaskärare eller kniv innan du täcker muffinsen. Pensla insidan av sugarpasten med smör och täck sedan din muffins med sugarpaste. Det gör inget om den blir lite ojämn, spöket är ju ”veckat” längst ner vilket gör den perfekt för ett första provapå sugarpaste-projekt. Gör en muffins i taget. Dekorera med svart sugarpaste som ögon. Jag klistade fast mina med ätbart lim.
 
Lycka till!
 
 
OBS! ”Mjöla” bordet som du ska kavla ut sugarpsten på med maizenamjöl så att den inte fastnar. Smöret som penslas på insidan fungear som en barriär mot grädden för att förhindra att sugarpasten smälter, ska du äta dem på en gång behöver du inte bry dig om det. Sugarpaste kan du handla från nätet eller exempelvis Panduro, det går även bra att använda marsipan. Ätbart lim finns också på nätet eller på Panduro.
 

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Jenny
    31 oktober, 2012 at 16:54

    Så söta 🙂

    • Reply
      Mary
      31 oktober, 2012 at 17:03

      Tack!! Och riktigt god också!! 😀

  • Reply
    Anna
    31 oktober, 2012 at 17:13

    Fint! Känns bara lite sött med allt detta runt 😛

  • Reply
    Fredrik Larsson
    31 oktober, 2012 at 21:15

    Men vad GALET snyggt. Leila Lindholm kan ju gå och ta sig i sin kitchen aid. xD

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:12

      Hahahaha…satte kaffet i halsen när jag läste din kommentar *asg* Tackar för komplimangen!

  • Reply
    Mårtenssons kök
    31 oktober, 2012 at 22:33

    Så söta så, smart med jordgubbssylten som fyllning – då blir det ju lite effektfullt när man tar ett bett också!

  • Reply
    Sophie
    1 november, 2012 at 20:19

    Oj vad duktig du är!

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:11

      Tack! 🙂

  • Reply
    Obej
    2 november, 2012 at 02:28

    Såg himla gott ut 🙂

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:11

      Det var det, mkt enkel bakelse!

  • Reply
    Elin
    2 november, 2012 at 09:21

    Vilket sött lite spöke! =)

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:11

      HIhi, tack 😉 MMm..buuuu!

  • Reply
    Elin - AgnesAmelia
    2 november, 2012 at 17:03

    Blir glatt häpen och överraskad varje gång jag tittar in på denna blogg. Så fina saker.

    Elin

  • Reply
    Emelie FOTO
    9 november, 2012 at 20:19

    läckra!

  • Reply
    Sanna
    25 september, 2013 at 17:32

    Dem är jätte söta! 😀 Jag funderade på, om man tar smörkräm istället för grädde, behöver sugarpasten fortfarande penslas med smör på insidan? =)

    • Reply
      Mary
      25 september, 2013 at 19:47

      Tack! Om du tar smörkräm under behöver man inte pensla med smör, då är det bara att lägga på sp’n. Lycka till!

    Kommentera