119 In Marys Bröllop

Regnbågstårta med Hallon & Vanilj För att Oktober är en Rosa Månad – Rainbow Cake with Raspberries & Vanilla

Oktober är rosa månad till förmån för bröstcancerfonden och givetvis vill jag baka något riktigt rosa för att uppmärksamma detta. Inspirationen kom faktiskt från ett doftljus från Reunion Home denna gång. Doften ”Solmogna Hallon” och en rosa tofs kändes som en bra början och resulterade i en rosa regnbågstårta med vanilj och hallonsmörkräm som täcks av ett lager sörsyrlig yoghurtgrädde och färska hallon.
Det söta möter ljuvligt krämig vanilj och syrliga hallon.
Ja tack, jag tar två bitar!
 
Tårtan går faktiskt förvånansvärt bra att slänga ihop. Receptet är amerikanskt och resulterar i bottnar som inte riktigt påminner om de svenska tårtbottnarna vi är vana vid. De är mer kompakta, det blir ju ett finare resultat då, men ändå krämiga. Det krävs enligt mig både fyllning och glasyr av något slag för att matcha bottnarna. Tårtan räcker till fler än man ser eftersom tårtan har så många lager blir en liten bit ganska mkt tårta ändå!
 
Gör något för att uppmärksamma Oktober som ROSA månad du också!
Såhär slänger du ihop en regnbågstårta 🙂
 
HOW TO?
 
1. Vispa ihop socker och smör till en vit smulig massa. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smör- och sockerblandningen varvat med kalla vattnet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
 
4. Smöra och mjöla 4 stk 20cm formar och fördela smeten i formarna. Vill du färga smeten för du det lite i taget genom att tillsätta lite karamellsmet, fördela smet i en form, sedan tillsätta ytterligare karamellfärg i smeten och fylla nästa form tills all smet är fördelad.
 
5. Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen på ca 175 grader. Låt svalna helt på galler.
 
6. Se till att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade. Vispa samman 1 tsk vaniljsocker, smör och florsocker. Vispa i ytterligare 1 tsk vaniljsocker i 1/3 av smörkrämen och vispa sammans hallonsylten med resterande 2/3 av smörkrämen.
 
7. Fördela vaniljsmörkrämen i understa lagret och hallonkräm i lager 2 och tre. Det kommer bli lite smörkräm över men för att inte låta öggulorna gå till spillor brukar jag ändå vispa smörkräm av alla äggulorna. Den överblivna smörkrämen kan du använda till cupcakes eller varför inte macarons?
 
8. Vispa ihop yoghurt, vispgrädde och florsocker. Spackla tårtan och dekorera med färska hallon.
 
Lycka till!
 
 
 

You Might Also Like

119 Comments

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    4 oktober, 2012 at 07:35

    Så otroligt gott det ser ut! Lyckos dem som får provsmaka detta alster 🙂

    Jag önskar dig en fin dag!
    Kram Sofia

    PS. Det var väldigt kul att prata med dig häromdagen.

  • Reply
    Kaksmulan
    4 oktober, 2012 at 07:54

    Åh så fin den är!!! och så gott det låter. Jag vill också smaka 🙂 Låter så gott med yoghurt i grädden, det måste testas.

  • Reply
    Min mat,bak och hälsoblogg
    4 oktober, 2012 at 08:11

    Vilken fin tårta!!!

  • Reply
    Johanna
    4 oktober, 2012 at 08:34

    Oj, vilken fin tårta! Jag har länge varit sugen på att testa något liknande, men har nog kännt mina begränsningar 😉 Men man vet aldrig, nån gång kanske.

  • Reply
    Petra
    4 oktober, 2012 at 09:08

    Ljuuuuvlig tårta ! Är ingen tårtmakare men denna ser så fin ut och dina beskrivningar känns alltid så enkla så kanske kan även jag ?
    Tack för din inspirerande och välgjorda blogg !

    Petra Kalmar 🙂

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:10

      Det är klart du kan!!! Lovar..inte alls så svårt! Kram

  • Reply
    Amy's piece of cake
    4 oktober, 2012 at 09:54

    Snygg tårta med härlig färgskiftning, kram!

  • Reply
    Erica
    4 oktober, 2012 at 10:18

    Den är verkligen alldeles fantastiskt vacker! Och säkerligen hur god som helst.
    Kram

  • Reply
    Hanna
    4 oktober, 2012 at 11:00

    Fin tårta som verkar väldigt smaskens! 🙂

  • Reply
    Lotta i Två små kök
    4 oktober, 2012 at 11:27

    Alla vägar som bär till en sådan här skapelse är goda vägar. Varför inte via doftljus och tofsar 🙂 Ser helt underbar ut. Du är väldigt duktig!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:09

      Men eller hur..allt sätt är bra! Utom de dåliga.. ;)Tack söta du!

  • Reply
    Tess
    4 oktober, 2012 at 13:16

    Men sluta så SÖT. Du är verkligen så himla duktig!!!

  • Reply
    Victoria
    4 oktober, 2012 at 13:33

    Men jösses vad goda de ser ut att vara.

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:09

      Tack!! Det var den, och kul att baka också!

  • Reply
    Hanna
    4 oktober, 2012 at 16:29

    Så himla snygg! Regnbågskakor verkar vara himla inne just nu 🙂

  • Reply
    Anna Höglund
    4 oktober, 2012 at 17:05

    Maria, du är helt fantastisk, denna tårta gör att ja längtar hem till Sverige, måste pröva detta recept när jag kommer hem

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:03

      Tack, vad go du är, tack så jättemkt!

  • Reply
    dianasdrömmar
    4 oktober, 2012 at 19:42

    Vilken vacker tårta oc jag misstänker att den är lika god som den ser ut kram Diana

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:08

      Tack!! Den var enormt kul att baka 😛

  • Reply
    Maria Engström
    4 oktober, 2012 at 19:48

    Alla dina recept, alla dina bilder får mig matlycklig! Ska göra frasiga tomatpajer i helgen. Ohh yummi! Tack!

  • Reply
    Malin E
    4 oktober, 2012 at 19:56

    Åh, vilken dröm så otroligt fin. Kanske ska testa den nån dag…
    Tack för ditt fina mail blev så glad när jag läste det. Lovar att titta in här lite nu och då, att faktiskt ta mig tiden, jag blir ju så glad när jag gör det. Denna rosa dröm du bakat nu är ju bara sååå fin att hylla bröstcancer forskningen med.

    Kramar till världens bästa mat-och bakbloggerska!

  • Reply
    Malin´s Diner
    4 oktober, 2012 at 20:58

    Men sååååå vacker! Säkert också väldigt god, betvivlar jag inte alls.

    Kram på dig!

  • Reply
    Emschen
    4 oktober, 2012 at 21:33

    Alltså detta skulle kunna vara den vackraste tårta jag någonsin sett, jag är ju fullständigt rosa-tokig. 🙂

    Jag bara måste testa dom där doftljusen!
    Kram

  • Reply
    Helena
    4 oktober, 2012 at 21:58

    Wow Mary, vilken fin tprta du har bakat!:)

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:08

      Hihi, tack!! 😀

  • Reply
    angelica
    5 oktober, 2012 at 09:21

    Du är så bäst Mary! Jag älskar bilderna!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:08

      Tack fina!! <3

  • Reply
    Anonym
    5 oktober, 2012 at 10:51

    UNDERBAR tårta!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:08

      Tack så mkt, den var superkul att baka! 😀

  • Reply
    TIDSTJUVEN
    5 oktober, 2012 at 12:08

    Men kära hjärtanes så fin! 😀 Duktiga du!

  • Reply
    Anny
    5 oktober, 2012 at 12:18

    Wow, vackert! Ser väldigt gott ut också! Äter enligt LCHF så tårta går ju bort, men kanske kan jag hitta någon LCHF variant på tårtbotten och göra något liknande!

  • Reply
    William
    5 oktober, 2012 at 12:20

    Men gud vad gott:DDD

  • Reply
    Eleonore- Rosa fika-insamlingen
    5 oktober, 2012 at 12:38

    Så gott, perfekt till rosa oktober 😀

  • Reply
    Lorissa
    5 oktober, 2012 at 14:05

    Väldigt vacker 🙂 Fast då får man komma ihåg att också sponsra den rosa månaden. Att äta hallontårtor hjälper ju inte cancerforskningen, även om det ser både vackert och smarrigt ut.

  • Reply
    ida - fashion is my life
    5 oktober, 2012 at 14:33

    Shit va fin 🙂 Blev väldigt frestad!

  • Reply
    Maja
    5 oktober, 2012 at 16:58

    det ser helt fantastiskt ut!!

  • Reply
    jennifer
    5 oktober, 2012 at 17:25

    Mums!

  • Reply
    Simone
    5 oktober, 2012 at 18:41

    åh vilken fin tårta du gjort och härligt att se att de uppmärksammas.hoppas oxå kunna hitta på nåt härligt med rosa som tema

  • Reply
    Jessica M
    5 oktober, 2012 at 19:34

    Så vacker tårta. Hittade just hit och det blev jag glad för. Otroligt vackra bilder.
    Tack för inspiration.

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:40

      Tack!! Kul att du hittade hit, kom tillbaka vetja 😉 Kram Mary

  • Reply
    Anonym
    5 oktober, 2012 at 19:42

    SPARAD! <3 JUST en sån tårta jag skulle vilja baka!!

  • Reply
    Susanne
    5 oktober, 2012 at 19:54

    Tänk, vilken tur att jag trillade in här!! Min dotter fyller 3 år på tisdag och jag har våndats över tårtan. Men nu, nu hittade jag den. Alldeles bedårande! (Även om mina barn inte äter sötsaker (där ingår allt, även glass och kakor), så kan ju vi vuxna få njuta av denna vackra, och troligen goda, skapelse! Förresten, fin och inspirerande blogg!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:21

      Hahaha nej men vad kul! Tack för dina fina ord, hoppas det gick bra med tårtan!! Kram Mary

  • Reply
    Anonym
    5 oktober, 2012 at 21:17

    Hej! Vilken sjukt snygg tårta!!! Karin

  • Reply
    Sofie DJ
    5 oktober, 2012 at 23:54

    Underbar tårta! Den ser super god ut ^^!

  • Reply
    Anonym
    6 oktober, 2012 at 12:02

    oooooooooooooh så fiiint! och goooott! ;D

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:21

      Tack! 😀

  • Reply
    Amy's piece of cake
    6 oktober, 2012 at 14:02

    Regnbågstårtor är verkligen fina och bra med rosa tema i oktober. Önskar er en fin lördag!

  • Reply
    Anonym
    6 oktober, 2012 at 17:26

    Hejsan!
    Jag har dragit igång en fototävling på min blogg där du kan vinna ett presentkort på 150 kronor från johanspixels.se, var gärna med här:

    http://byyemelie.blogg.se/2012/october/fototavling-i-samarbete-med-johanpixelsse.html#comment

  • Reply
    V I C T O R I A
    6 oktober, 2012 at 20:56

    gott ! ^^
    gör du bloglovinbyten? Kram

  • Reply
    Johanna
    6 oktober, 2012 at 21:43

    Ser super gott ut 🙂

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:17

      Tack så mkt!

  • Reply
    Ida
    7 oktober, 2012 at 11:30

    Vilken underbart fin blogg du har! Älskar dina bakverk! Så inspirerande! Mvh Ida

  • Reply
    Anonym
    7 oktober, 2012 at 16:04

    Hej, skulle du som är så otroligt duktig på att fotografera (och baka för den delen) ha lust att kolla in denna bild (http://linaslove.blogg.se/2012/october/i-love-you.html) som jag fotograferat och redigerat och säga vad du tycker om den? 🙂
    Kram Lina!

  • Reply
    Julia Fahlstedt - Brinner för foto
    7 oktober, 2012 at 18:12

    Åh va underbart gott det ser ut!

  • Reply
    Sophie (vardag, foto, musik, mode, sött & gott)
    7 oktober, 2012 at 19:02

    Åh regnbågstårtor är så fina! Älskar rosa också 🙂

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:22

      Ahh, vem älskar inte rosa 😉

  • Reply
    Sandra
    7 oktober, 2012 at 19:49

    Åå guu så gott!! 😛 Allt bra? 🙂

  • Reply
    C
    7 oktober, 2012 at 22:07

    Ser såååååå GOTT ut!

  • Reply
    AMANDA KARLSSON
    7 oktober, 2012 at 22:35

    Gud vad fin! Var den svår? Jag älskar att baka! 😀

  • Reply
    Jessica
    7 oktober, 2012 at 23:49

    Mary Mary Mary, du är galen! Så himla vackert bakverk, du är så duktig så jag baxnar! JÄTTEFIN verkligen och vackra foton också. Såklart. För det är som en fluffig marsmallowsdröm att besöka dina underbara blogg! Love it. ♥

    Kram Jes ♥

  • Reply
    Elin
    8 oktober, 2012 at 08:30

    Oh vilken härlig tårta!!

  • Reply
    Jasmine
    8 oktober, 2012 at 13:55

    Jättefin tårta, verkligen. Va’ duktig du är! Och bra att du uppmärksammar den rosa månaden.
    Kram

  • Reply
    Justlikeacat
    8 oktober, 2012 at 16:18

    Vilken superfin tårta! <3

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:23

      Tack så mkt!

  • Reply
    Sandra Hilton
    8 oktober, 2012 at 17:17

    Åh det såg ju bara för gott ut!

  • Reply
    Johanna
    8 oktober, 2012 at 17:52

    så himla fin, och så gott det ser ut!:)

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:23

      Tack..den var sjukt kul att baka!

  • Reply
    Anonym
    9 oktober, 2012 at 10:41

    tjusigt =)

  • Reply
    Mamma till William och Wilma
    9 oktober, 2012 at 13:17

    Vilken fin fin tårta 🙂

  • Reply
    ida
    9 oktober, 2012 at 16:51

    Underbar tårta!!
    Men var kommer det underbara ljuset ifrån?
    Mvh Ida

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:26

      Tack!! Det finns en länk precis under bilden. Det finns säkert på flera hemsidor men mitt kommer från Nordljus. Men som sagt..länk finns precis i andra meningen under nedersta bilden:) Det går inte att länka här så därför hävisar jag dig dit! Det är underbart..älskar det! Kram Mary

  • Reply
    Frida
    9 oktober, 2012 at 22:20

    Mysigaste bloggen jag skådat på en lång tid! :’)
    kolla gärna in på min nya inredningsblogg, och lämna en kommentar om vad du tycker, skulle vara roligt! 🙂
    KRAM!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 22:22

      Tack snälla, då hoppas du kommer tillbaka snart igen! Kram

  • Reply
    Snow White
    9 oktober, 2012 at 22:32

    Gud vad fin den var!!! Och den ser faktiskt väldigt väldigt god ut för den delen!! ♥

  • Reply
    Popkungen
    10 oktober, 2012 at 17:36

    FIN TÅRTA! haha 🙂

  • Reply
    M
    10 oktober, 2012 at 20:31

    Vilken tårta! Kanske ska baka detta mästervärk till ett fredagsfika på jobbet. Fast hade nog hellre haft passioncurd och ngn vit chokladkräm i. Men de är bara för att jag tycker det är gottigt i tårta! Lakritsmousse gör sig också bra.. Hmm.. Idéerna är många! Men snygg va den!

  • Reply
    Linda - face by linda
    10 oktober, 2012 at 20:42

    Jättefin! Så fint med de olika nyanserna av rosa! Ser otroligt god ut!

  • Reply
    Anonym
    11 oktober, 2012 at 07:47

    Vilken häftig tårta! 😀

  • Reply
    Johanna
    11 oktober, 2012 at 11:36

    Perfekt! Och vad den såg ljuvlig ut 🙂

  • Reply
    vilda
    11 oktober, 2012 at 17:45

    nej men guud så söt!

  • Reply
    Jes
    12 januari, 2013 at 20:50

    Finaste Mary,
    Det vankas tjejmiddag här hemma snart – tror du jag klarar att göra en sådan här underbar tårta??? Är det jättesvårt?? 🙂 Går den att göra kvällen innan tro??

    Kramen!
    Jes

  • Reply
    Jes
    14 januari, 2013 at 09:13

    Åh gulliga du!!! Chokladfudgetårta – hur gått låter inte det på en skala??? 🙂 TACK söta!

    Kram Jes ♥

    • Reply
      Mary
      14 januari, 2013 at 09:17

      Ja, den är väldigt god och ganska svår att misslyckas med! sök på chokladfudge på bloggen så hittar du receptet! 😀 Kram söta du

  • Reply
    Emelie
    6 februari, 2013 at 17:48

    Åååh, det ser jättegott ut!
    Har faktiskt precis gjort tårtbottnarna till i helgen. Tack så mycket för receptet! 😀

    • Reply
      Mary
      8 februari, 2013 at 00:59

      Vad kul, hoppas du lyckades med tårtan!

  • Reply
    nellie
    11 juni, 2013 at 19:20

    hej, använder engångsaluminiumpajformar eller vanliga bakformar? Om du har haft bakformar tror du det funkar med egångs istället? hade varit bra att veta eftersom jag ska göra den i en studentvariant. kram nellie

  • Kommentera