21 In Söta Bakverk

KLADDKAKE-CUPCAKE MED LÖNNSIRAP

 Kladdkaka och kladdkakemuffins är enkelt och gott. Ibland behövs det faktiskt inte mer än så. Använder du dessutom en kvalitativ kakao och en klick grädde på toppen är det dumt att förvänta sig annat än total succé.
 
Ett glas mjölk för de små och en kaffe till de stora smakar gott och förhöjer enligt mig även chokladsmaken. Visst är det gott med syrliga bär som hallon till choklad men ibland vill jag bara gotta mig fullständigt i något riktigt chokladdigt!
 
Jag tycker dessutom kladdkaka och kladdkake-cupcakes är så tacksamt. Det är så opretentiöst på  någt sätt. Den ska sjunka ihop i mitten och bli kladdig, kletig och gärna lite oformlig. Klicka en klick gräddei hålrummet och det är klappat och klart.
 
Se till att njut lite såhär under hösten också, okej?!
Själv älskar jag hösten, det är mindre måste och jag får ha tjocka koftor, varma halsdukar och luften ute är frisk. Inomhus tänder jag många ljus och njuter av kladdiga bakverk och varma soppor.
 
Här kommer kladdkakereceptet:
 
RECEPT – KLADDKAKECUPCAKES med LÖNNSIRAP
12 stk
 
2 stora ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
100 gram smör
3 msk lönnsirap
100 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
 
HOW TO?
 
1.  Smält smöret och blanda med lönnsirapen. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
 
 
2.  Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt, riktigt pösigt med hjälp av en elvisp. Vänd ner mjöblandningen varvat med det smälta smöret i äggsmeten.
 
3. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i microvågsugn. Vänd ner den smälta chokladen tills du har en jämn och fin smet.
 
4. Placera cupcakesformarna i en cupcakesplåtoch fördela smeten i cupcakesformarna. Fyll formarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i  175 grader Celcius.
 
Låt svalna och dekorera sedan med vispgrädde och pudrad kakao..
 
Lycka till!

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    M i k a e l a
    8 oktober, 2012 at 20:00

    Åh vad gott det låter (som vanligt!) men för en annan som inte bakar så ofta, går det då att fuska och använda vanlig sirap istället för lönnsirap eller blir det helfel då? 🙂

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:07

      Du kan använda vanlig sirap, smaken blir inte densamma men kletet kommer fortfarande finnas där 🙂 Lycka till!

  • Reply
    Helena
    8 oktober, 2012 at 21:39

    Kladdkaka är alltid ett säkert kort i alla dess former…mums! Jag har aldrig testas lönnsirap till något.

    Som alltid är det väldigt fina och lockande bilder! Du är så duktig Mary:) Kram

  • Reply
    Emma
    8 oktober, 2012 at 22:37

    Ser ju alldeles fantastiskt gott ut:)

    Så fin blogg du har!

    Kram

  • Reply
    Malin´s Diner
    8 oktober, 2012 at 22:44

    Du tar ju så galet fina bilder, blir så sugen på allt du gör. Inte bara för bilderna, recepten också, men bilderna är en stor del av det.

    Kram och hoppas vinet fick dig att må lite bättre ;o)

    Jag hoppade vinet, men tog choklad…

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:05

      Tack fina!!! 🙂 Hihi, ja..vinet fick mig iaf att må bättre för stunden. Choklad är bra för allt..seriöst. Allt!

  • Reply
    Anonym
    9 oktober, 2012 at 10:17

    Ser helt otroligt gott ut!

  • Reply
    Anonym
    9 oktober, 2012 at 10:25

    Du har alltid så fina fotografier, är det alltid du som fotar?

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:01

      Tack, vad glad jag blir! Ja, det är alltid jag som fotar 🙂

  • Reply
    Anonym
    9 oktober, 2012 at 13:34

    UNDERBART! måste testa dessa! älskar kladdkakemuffins och detta verkar ju vara riktigt mumsigt!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:05

      Mmmm..jag med!!! <3

  • Reply
    Hanna
    9 oktober, 2012 at 17:54

    Det låter ljuvligt med lönnsirap i, får man ta och prova på! 🙂

  • Reply
    Johanna
    9 oktober, 2012 at 19:10

    såg ju helt ljuvliga ut!

    • Reply
      Mary
      9 oktober, 2012 at 21:04

      De var de..mumsiga!

  • Reply
    Anonym
    10 oktober, 2012 at 08:42

    Grymt! Jag önskar jag hade tiden, orken och motivationen att fotografera min mat. Jag är dock inte den bästa bagaren, men man ska väl lära sig någon gång 🙂 Och några av dina recept har jag redan printat och ska prova 😀

  • Reply
    Tess
    11 oktober, 2012 at 10:56

    Åh herregud… såna här recept och bilder borde vara olagliga. För en chocoholic som jag så blir detta JÄTTEJOBBIGT :-))))

  • Reply
    Leone
    16 oktober, 2012 at 21:03

    Jag har just nu känslan "Var har du varit hela mitt liv?" Underbar blogg och underbara recept. Den här bloggen sparar jag!

  • Leave a Reply