42 In Matbröd

Halloween Cakepops

Fick frågan om jag inte kunde publicera ngt halloweenrecept och efter lite funderande bestämde jag mig för att slänga ihop ett enkelt och relativt snabbt halloweenbakverk som ändå är roligt och som vem som helst kan klara av.
 
För mig har Alla Helgons Helg/Dag, som det kallas i Sverige, handlat mer om att tända ljus för de som inte längre finns med oss i livet och att kanske besöka graven under helgen.
 
Den Amerikanska Halloween är ju lite mer livad än Alla Helgona och inget jag har något emot, inte alls, men jag firar den inte mer än att jag ser till att ha godis hemma när busungarna ringer på dörren! Det jag däremot har gjort de senaste åren är att slänga ihop ngt i bakväg för just Halloween. Mina halloweenbakelser tenderar dock att vara mer söta än läskiga.
 
Mannen: Hahaha..men den e ju jättesöt ju!!
Jag: Nej nej, det är farlig, farlig!! Ser du inte att det är en jätteläskig mumie!!
Mannen: Mmm..om du säger det så…..
Jag: Näe (!), nu blir det inga cakepops för dig!!!
Mannen: Jojo..jättefarliga menar jag!!!! ……skojja bara lite..
 
Jaja…så om ni letar efter läskliga bakverk får ni vända er någon annastans, eller kanske komma tillbaka nästa år.. Så ska jag se om jag kan hosta fram något riktigt tokäckligt!
 
 
HALLOWEEN CAKEPOPS
ca 15-20 stk
 
200 gram sockerkaka eller annan mjuk kaka
ca 100-130 gram jordnötssmör
 
eller
 
175 gram chokladkaka/kex typ ballerina
50 gram Philadelphia Cream Cheese
 
eller
 
Vilken kaka du vill
50-150 gram av något kletigt som sammanfogar smeten (mängden beror på hur torr din kaka är samt vad du använder som ”fogmassa).
 
 
ca 300 gram vit choklad
godis till ögon
cakepops-pinnar, grillarpinnar i trä eller liknande
Strössel
 
 
HOW TO?
 
1. Smula  sönder kakan i en bunke, blanda med ”fogmassan” du valt (jag valde vaniljsockerkaka och jordnötssmör) till en massa som går att sammanfoga till små bollar. Forma till bollar och ställ in i frysen i 30 minuter. Ställ därefter in dem i kylskåpet.
 
2. Smält choklad i micron eller över vattenbad, var mkt noga med att den vita chokladen inte värms för hårt, då tenderar den att skära sig och bli klumpig/bete sig konstigt.
 
3. Ta ut kakbollarna från kylen och doppa 1 cm av änden av cakepop-pinnen i smält choklad, stick ner den i kakan. Stick inte för långt ner, ungefär halvvägs är lagom, annars går kakan sönder. Ställ tillbaka i kylskåpet igen i ca 5 minuter.
 
4a. Doppa kakbollen, som nu sitter fast på pinnen, i den smälta chokladen. Låt överflödiog choklad rinna av. Hantera cakepopsen varsamt. Ställ att torka. Jag brukar fylla glas med mjöl och sedan använda det som ställning att ställa ner mina cakepops i tills de stelnat. När chokladen börjar stelna, tryck dit godisar som ögon. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 30 minuter.
 
4b. Alternativet är att du strör strössel över cakepopsen när chokladen satt sig lite. Gör det inte med detsamma, då finns det riskf ör att strösslet rinner av med överflödig choklad (om du inte fått bort allt). Strösslet fastnar även om du väntar ngn minut.
 
5. Ta ut ur kylskåpet och spritsa kvarvarande choklad så att det ser ut som en inlindade mumie. (visst blev den läskig!!…mm..jag veeeet!) Om du behöver värma på den vita chokladen så gör du det. Jag brukar ha kvar skålen med den smälta chokladen över vattenbadet så håller den sig i lagom temperatur.
 
Förvara i kylskåp tills du/ni ..ehh jag menar barnen som kommer och knackar på dörren..vill äta dem!
 
Lycka till!
 
 

You Might Also Like

42 Comments

  • Reply
    Katarina
    31 oktober, 2012 at 13:16

    Ja, riktigt skrämmande cake pops 🙂

  • Reply
    Karoline | Gröna Skafferiet
    31 oktober, 2012 at 13:34

    Åh! Så himla söta mumisarna blev!:) Superfint!

  • Reply
    Paulina
    31 oktober, 2012 at 14:42

    Blir nog inga cakepops för mig, för det där var de apselut sötaste mumimerna jag någonsin sett!
    Kramar

    • Reply
      Mary
      31 oktober, 2012 at 17:04

      Hihi, tack snälla! :DJag har redan bitet huvudet av en hög, rena massakern här! Kram

  • Reply
    Malin - Stjärnflocka
    31 oktober, 2012 at 18:56

    Alltså!!! De där mumina var något av det sötaste!
    Skräm inte slag på maken i kväll nu… 😉
    Kram Malin

  • Reply
    Fredrik Larsson
    31 oktober, 2012 at 21:12

    WOW! Gillar dessa som fan. Riktigt häftiga. Hur många år du hållit på med sånt här egentligen? Du är så otroligt skicklig. 😛

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:23

      Tack snälla Fredrik! Ja du, det här är faktiskt andra gången jag gör cake pops…true story 😀 Jag har bakat och pysslat hela mitt liv och har en stor passion för allt sånt. Men just cake pops har jag ingen större erfarenhet av. 🙂

  • Reply
    Cathrin
    31 oktober, 2012 at 21:24

    Vilka grymt snygga cakepops! 🙂 Några av de finaste jag har sett faktiskt. 🙂 Tummen upp!

  • Reply
    Emmy
    1 november, 2012 at 05:34

    Det var de sötaste, förlåt läskigaste cakepops jag sett!! 😉

  • Reply
    Paulina
    1 november, 2012 at 09:16

    så fint 😀 man skulle nog kunna använda inspiration från dina spökbakelser och få små spökcacepops 😀

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:20

      Så klart!! 😀

  • Reply
    Rebecca
    1 november, 2012 at 10:08

    Va fina cakepops. Blev sugen på att göra nu, har svart candymelt hemma, perfekt för Halloween, som iofs var igår

  • Reply
    frida
    1 november, 2012 at 10:32

    Alltså, dina spöken är ju bara för söta!!! Hade inte tänkt baka något i helgen men nu överväger jag att gör dom här 🙂

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:18

      Tack!! 😉

  • Reply
    Emschen
    1 november, 2012 at 12:54

    Dom är så söt att jag smäller av! Underbara! Ska nog försöka mig på att göra några sådan till jul. Jag är ingen Halloween-människa av den enkla anledningen att det är inget som jag växt upp med så jag har ingen koppling till det.
    Söta halloween-skapelser är perfekta tycker jag!
    Kram

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:03

      Hej fina! Nej, inte jag heller men vad gör man inte för sina läsare 😉 TIll jul, en högtid jag älskar, kommer det vara fullproppat med inspiration 😉 Kram

  • Reply
    Jeanette♥
    1 november, 2012 at 13:13

    Vilka söta:)

  • Reply
    Nilla
    1 november, 2012 at 13:48

    Jättefint!

  • Reply
    Elin
    1 november, 2012 at 14:03

    Vilka söta!! 🙂 va duktig du är på bakverk , blir alltid lika imponerad 🙂

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:02

      Tack snälla rara!

  • Reply
    jess,
    1 november, 2012 at 16:54

    Snygga! Jag bakade faktiskt också Cake Pops igår och de blev superfina och huuur goda som helst (:

  • Reply
    Matilda
    1 november, 2012 at 18:17

    Herre gud, här kan man ju inte vara… Man blir ju så fruktansvärt sugen på bakverk!!! Gud va duktig du är!!!
    Jag är jätte dålig på att baka… Fast vill gärna vara bra!!! Är bättre på att laga mat, det är ju något iaf! 🙂
    Underbar och frestande blogg!
    Kram

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:02

      Hej Matilda! Tack 🙂 Nej, bakning är mer kemi och lättare att misslyckas med. Men jag älskar matlagning också! Det ligger några recept under kategoning matlagning 😉 Kram Mary

  • Reply
    Madde
    1 november, 2012 at 20:17

    Jättefina, mumierna är riktigt fina.
    //Madde

  • Reply
    Emma - 20 år och gravid
    1 november, 2012 at 21:46

    Jag hade utan tvekan gått med på att de såg farliga ut om det hade inneburit att jag fick en!
    Jätte-jätte söta var de, dina cakepops!

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:00

      Hahaha..attans då! 😉 Tack snälla du!

  • Reply
    milla
    2 november, 2012 at 20:04

    Men vilka söta bakverk 🙂

    • Reply
      Mary
      3 november, 2012 at 17:00

      Tack! 😀

  • Reply
    Liselott
    3 november, 2012 at 10:42

    Älskar dina bilder! Jag antar att du tar alla själv?
    Sen blev dina Cakepops farligt söta! 😉

  • Reply
    Tove
    31 oktober, 2014 at 14:33

    Provade att göra dom med sockerkaka och jordnötsmör idag. Visste inte om jag skulle köpa creamy eller crunchy på jordnötsmöret. Valde iaf crunchy.
    Jag exprimenterade lite med receptet:
    + 1/2 dl jordnötsmör crunchy
    + 55 g kexchoklad.
    Först ett lager mörk choklad.
    Sedan vit.

    Är nöjd med resultatet 🙂

  • Leave a Reply