37 In Efterrätter, Söta Bakverk & Godis

PLÄTTLÄTT CHOKLADMOUSSE



Krämig, luftig med en underbart fyllig men ändå mjuk chokladsmak…….
Hur låter beskrivningen på den efterrätten?

Om jag drar den vanliga devisen att den är så oerhört enkel att göra, tror ni på mig då? 

Allt du behöver är choklad, jag använder mig av Odense 36%-ig mjölkchoklad, den är perfekt till den här efterrätten! Givetvis kan du väja en mörkare choklad, men jag tycker personligen att det blir lite ”mycket” just i en mousse. Var gulliga och gör den inte på blockchoklad.. Receptet blir inte densamma med blockchoklad.
Så är det bara.

Det enda negativa är väl i så fall att den bör stå 2-3 timmar, eller över natten, i kylskåp. Men jag lovar att den är värd att vänta på!

Och vad behöver man då till det här undrar ni och börjar leta i skåpen! 😉 
Ja du inte så mycket faktiskt!

RECEPT – PLÄTTLÄTT CHOKLADMOUSSE
4 portioner

100 gram choklad
(jag rekommenderar verkligen den 36%-iga mjölkchokladen från Odense..å det bestämdaste..och nej jag är INTE sponsrad av Odense, jag tycker bara att den är absolut bäst)
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 rågad tsk ljus muscovadosocker

HOW TO?

1. Vispa upp grädden i en större skål, den ska inte vispas hårt utan vara mjuk och fluffig. 

2. Smält chokladen, tillsammans med muscovadosockret, i microvågsugnen eller över vattenbad. Smält den försiktig så att den inte blir varm. Råkar du ändå smälta den lite för hårt så att chokladen känns varm, låt den svalna innan du fortsätter. 

3. Blanda i äggulorna i den smälta chokladen och rör noga så att allt blandas. Du kommer nu ha en tjockare ”massa” av choklad och ägg.

4. Blanda ner den i grädden. Rör försiktigt till en början, när chokladen börjar blanda sig med grädden kan du ta en ballongvisp och röra med, den får chokladen att blanda sig på ett bra sätt med grädden tycker jag själv. När du har en jämn smet kan du ta några visptag med ballongvispen för att vispa in lite luft i moussen.

5. Häll därefter upp i portionsskålar och ställ in i kylskåpet. Täck gärna med lite plastfolie så att ytan inte torkar på moussen. Det fungerar även väldigt bra att hällla upp moussen i mindre snapsglas eller liknande, som jag gjort på bilden. Perfekt substitut istället för en chokladpralin till kaffet!

Innan servering; Riv lite mörk och lite vit choklad över moussen och servera.
Njut!

Lycka till!

You Might Also Like

37 Comments

  • Reply
    Karin
    9 mars, 2012 at 11:44

    Ser underbart gott ut!

  • Reply
    LIVSGLITTER
    9 mars, 2012 at 12:30

    Ser & låter underbart!

  • Reply
    Annacarin
    9 mars, 2012 at 12:36

    Funkar det även med mörk choklad?

  • Reply
    Malin
    9 mars, 2012 at 12:43

    Jösses jag blir sugen på allra du gör.
    Men denna måste jag göra till efterrätten i morgon
    Har lovat barnen speciellt middag inför melodifestivalen.
    Ja det är ju inte så att vi slaviska följer detta. Men barnen älskar det.
    Så här i final och allt…så passade denna kanon.
    Tusen tack för ännu ett ljuvligt recept.
    Kram Malin

  • Reply
    Adela
    9 mars, 2012 at 13:41

    Men åååå så gott!! Det här SKA jag testa och jag håller med dig….Odense…mmmmmm!;)

    Kramar
    Adela

  • Reply
    Mickan
    9 mars, 2012 at 13:58

    Mums! Chokladmousse är så gott!

  • Reply
    therese
    9 mars, 2012 at 14:37

    vart hittar man odense choklad?

  • Reply
    Elin
    9 mars, 2012 at 15:08

    Hej!
    Jag har alltid älskat att baka(även fast jag bara är 13),men nu hinner jag aldrig eftersom jag ska flytta snart.
    Jag skulle gärna vilja ha ett tips på dina tre godaste och enklaste recept.
    Skulle kunna underlätta så mycket för mig eftersom jag skulle kunna få chans att baka!
    Tacksam för svar.

  • Reply
    Julia - Matblogg
    9 mars, 2012 at 15:12

    Åååh jag var jätte sugen på choklad så såg jag detta härliga recept :). Kanske något att testa i helgen!

  • Reply
    Jennifer
    9 mars, 2012 at 15:37

    Den beskrivningen lät ju fantastisk! Kanske får bli den till efterrätt imorgon :).

  • Reply
    A
    9 mars, 2012 at 16:01
  • Reply
    Annelie
    9 mars, 2012 at 16:03

    Tackar för detta recept! Schlagerkvällens efterrätt klar:-)

    Stor kram

  • Reply
    Malin - Stjärnflocka
    9 mars, 2012 at 18:20

    Men varför är alltid chokladen slut i det här huset??? Jaja, får väl vänta till i morgon då! 🙂
    Håller med om att odense är bästa bakchokladen.
    Kram och ha en härlig fredagkväll!
    Malin

  • Reply
    M I N A B R U N - photography
    9 mars, 2012 at 18:38

    muuums!

  • Reply
    Hanna Ek
    9 mars, 2012 at 18:54

    Hej! Tänkte bara tipsa om en tävling utöver det vanliga som jag har på min blogg just nu, kram!

  • Reply
    Johanna - Love this today ♥
    9 mars, 2012 at 19:33

    Gott det ser ut!
    Och till Therese ovan: Odense-choklad brukar finnas på vanliga välsorterade livsmedelsbutiker 🙂

  • Reply
    tessir
    9 mars, 2012 at 19:58

    fin blogg kolla in min=)

  • Reply
    Emilia
    9 mars, 2012 at 21:51

    Helt underbar blogg! 🙂

  • Reply
    Hanna
    9 mars, 2012 at 22:21

    Det ser jättegott ut, får lägga in den i receptmappen för framtida middagar! 🙂

    Sv: Ska verkligen försöka att låta kladdkakan stå men det kommer bli svårt! Kanske gör två stycken då, gillar både när de är varma och lite kleniga och när de är kalla och har satt sig lite! 🙂

    Jag fick faktiskt lösögonfransar i min box, har dock aldrig provat det förut så blir lite spännande 😛 Fick mascara och body splash också bl.a., ska lägga upp ett inlägg snart om vad jag fick tänkte jag! 🙂 Hoppas du har en mysig kväll! Kram

  • Reply
    a Lady & a Tramp
    9 mars, 2012 at 22:26

    Hej!
    Hittade dig via it's a house, vad läckra grejer du gör!
    Jag är urkass (läs ointresserad) i köket, förutom bakning. MEN, mjölkallergiker. Kan inte knepen bakom bakning vad som påverkar, tror du dessa funkar på havre eller sojagrädde?

  • Reply
    Kristina - ingen vanlig dag
    10 mars, 2012 at 09:09

    Mmmm så gott det ser ut! Jag ska faktiskt göra chokladmousse till efterrätt ikväll (med stekta päron till). Så gott! Men blir min misslyckad så ska jag testa ditt recept nästa gång. Och tack för tipset om Odense choklad – ska prova nästa gång. Har tidigare testat deras nougat som är supergod!
    Trevlig lördag!

  • Reply
    Josefin
    10 mars, 2012 at 11:04

    Okej tack så mycket för svar! 😉

  • Reply
    Linnea
    10 mars, 2012 at 17:44

    Hej Mary!
    Måste bara säga att din blogg är så snygg, trevlig och inspirerande. Du är jätteduktig och verkar dessutom vara väldigt trevlig och skriver på ett roligt sätt 🙂 Är lite nyfiken på hur gammal du är?
    Tack på förhand och fortsätt blogga 🙂

  • Reply
    Mariie
    10 mars, 2012 at 18:11

    Blev jätte hungrig av att kolla din blogg ^^
    Allt ser sååå gott ut! 🙂

  • Reply
    Lilly
    10 mars, 2012 at 19:11

    låter som att det kan bli min nya favvo <3

  • Reply
    Amanda
    11 mars, 2012 at 00:17

    Vilken härlig och fin blogg 😀

    MVH Amanda

  • Reply
    P
    11 mars, 2012 at 01:08

    En helt underbar blogg!

  • Reply
    Sessan
    11 mars, 2012 at 09:13

    Okok, en sådan ska jag kika efter, väldigt praktiskt att ha.
    Vi gjorde vit chokladmosse igår men den var sådär. Var inte likadant recept som du gjort efter.

  • Reply
    MiaC
    11 mars, 2012 at 21:56

    Men du, jag sitter här och dreglar… dina bilder är verkligen helt underbara och om mossen smakar lika gott som den ser ut ja då har vi helt klart en vinnare =) Måste prova denna snarast… kram på dig.

  • Reply
    Helena
    12 mars, 2012 at 16:58

    Så underbart gott det ser ut!:) Jag har aldrig testat den chokladen så nästa gång det vankas chokladmousse så blir det den.

  • Reply
    Mary
    13 mars, 2012 at 13:41

    Emilia; Tack så jättemkt!

  • Reply
    Mary
    13 mars, 2012 at 13:44

    Linnea; Precis sådär lagom gammal 😉

  • Reply
    Mary
    13 mars, 2012 at 13:53

    P; Det går inte att kommentera i din blogg. Tack för fina orden, de värmer verkligen!

  • Reply
    Sophia
    13 mars, 2012 at 16:28

    men gud vilken god blogg. åååh mums!!

  • Reply
    MW design
    18 mars, 2012 at 09:31

    åh det måste jag testa 🙂

  • Reply
    Anonym
    15 februari, 2014 at 15:36

    Det blev din goda chokladmousse igår 🙂

  • Reply
    Kristina
    21 juli, 2014 at 10:46

    Hej,

    Vill bara säga att du har en fantastisk blogg med underbart härliga recept och kreationer. 🙂 Har en liten fråga angående detta recept, går det att använda samma recept för att göra en chokladmousse tårta?

    // Kristina

  • Kommentera