36 In Choklad/ Söta Bakverk

BLÅBÄRSBISKVIER MED VIT CHOKLAD

Jag gillar biskvier.
Fast inte de färdigköpta i butik..nej..det har jag inte så mkt till övers för.
De man gör själv däremot, yuum!
Recept på chokladbiskvier finner du här.
 
Men, nu är det sommar och jag var sugen på ngt mer bärigt eller fruktig (hur nu smörkräm kan bli fruktig) och tänkte att; ”hur svårt kan det vara att göra en smörkräm med bär?”
Jag vet att jag läste i en tidning nyligen om hallonsmörkräm med just färska hallon och citron (har jag för mig) men eftersom hallon tenderar att smyga sig in överallt i mina bakverk så kände jag att det var dags för ngt annat.
Blåbär!
 
Jag brukar spritsa ut smörkräm men mitt i bakandet märkte jag att spritspåsarna minsan var slut och jag tvingades bre ut smärkrämen. Jag ville dessutom få en riktig ordentlig mängd med blåbärssmörkräm på biskvierna eftersom vit choklad tenderar att dränka alla andra smaker med sin sötma så jag byggde friskt på höjden.
Och ja, så här blev det!
 
Mumsigt iaf!
Här kommer receptet:
 
RECEPT – BLÅBÄRSBISKVIER med VIT CHOKLAD
ca 40 mindre biskvier
 
Biskvier:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
 
 
Blåbärssmörkräm:
(alla ingredienser ska vara rumetempererade)
1 dl blåbär, jag använder mig av frysta som jag tinat och hällt bort merparten av vätskan från
250 gram rumstempererat osaltat smör
2 tsk vaniljsocker
1,3-1,5 dl florsocker
1,5 tsk färsk citronsaft
 
300 gram vit choklad
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor tills du har en jämn ”smet”. Vispa inte utan använd i så fall en sked, gaffel eller som jag, (rena) fingrar.
 
2. Rulla 40 mindre bollar och lägg på två ugnsplåtar som är täckta med bakplåtspapper. Platta till bollarna och baka i ugnen i ca 10 minuter.
 
3. Ta ut mandelbottnarna och låt svalna.
 
4. Under tiden gör du smörkrämen. Skär smöret i kuber och blanda med övriga ingredienser, använd en elvisp för att få en jämn smörkräm. Ta den mindre mängden florsocker först och blanda ut mer om du vill, låt dina smaklökar styra. Glöm inte att biskvin ska doppas i väldigt söt, vit choklad också!
 
5. Bred eller spritsa ut smörkrämen på dina biskvibottnar. Ställ in dem i kylskåpet för att stelna i ca 20 minuter.
 
6. Hacka den vita chokladen och smält i microvågsugnen eller i ett vattenbad. Akta så att du inte värmer den vita chokladen för hårt, den tenderar att skära sig/klumpa sig och bete sig allmänt konstigt då. Doppa dina biskvier i den vita chokladen. All choklad kommer inte gå ut. Men det gör inget. Spara den överblivna chokladen och använd nästa gång du ska göra biskvier eller kanske praliner. Chokladen blir inte förstörd.
 
7. Låt stelna i kylskkåp!
 
Lycka till! 

You Might Also Like

36 Comments

  • Reply
    Sofia - Hildas hem
    26 juni, 2012 at 18:50

    Det ser helt vansinnigt gott ut. Jag älskar vit choklad och blåbär så detta är ju helt klart i min smak. Jag spar detta recept för framtiden när det ska bakas 🙂

    Jag önskar dig en fin kväll!

  • Reply
    CAMILLA - CAMMEN K
    26 juni, 2012 at 18:58

    åhojoj så gott!

    Gå gärna in och kika på mina söta cupcake-ljus 🙂

    http://cammenk.blogg.se/2012/june/dont-eat-me.html#trackback

  • Reply
    kiwiberries
    26 juni, 2012 at 18:59

    wow vad det lät gott!

  • Reply
    Anna
    26 juni, 2012 at 19:02

    Jag älskar vit choklad och biskvier (hemmagjorda), så detta kanske man skulle testa! 🙂

  • Reply
    annika
    26 juni, 2012 at 19:20

    Mmmmm…de ser väldigt goda ut. Kanske att man ska testa!

    annika

  • Reply
    Malin´s Diner
    26 juni, 2012 at 19:45

    Som små söta praliner. Hade jag gärna haft ett gäng i kväll, när Morden i Midsomer drar i gång.

    Kram Malin

  • Reply
    Lilly
    26 juni, 2012 at 19:45

    ser riktigt gott ut!

  • Reply
    Dagliga ljusglimtar
    26 juni, 2012 at 20:24

    Det såg mumsigt ut!!

  • Reply
    Therese Sörensen
    26 juni, 2012 at 20:38

    herregud va gott det där ser ut!!
    kan du inte göra ett recept på lakrits biskvier? 🙂

  • Reply
    pepparkakshuset
    26 juni, 2012 at 20:53

    Biskvisuget verkar ligga i luften, jag gjorde hallon- och chokladvarianter igår. Men blåbär låter himla friskt och somrigt. Det får bli nästa fyllning, jag lyckas alltid få en massa bottnar över. Perfekta att bara fylla på med ny kräm och nu fick jag ju ännu en anledning att göra det på studs! Tack för inspirationen.

  • Reply
    Simone
    26 juni, 2012 at 21:08

    åh så gott,älskar blåbär men i biskvi har ja aldrig testat

  • Reply
    Sabina mammas tårtor
    26 juni, 2012 at 21:23

    Ser grymt goda ut

  • Reply
    Anonym
    26 juni, 2012 at 21:31

    Underbara du!!!
    Sitter och funderar på bästa möjliga sätt att ta sig in på ica efter stängningsdags! 🙂
    Ska gå!!!
    Kram Malin

  • Reply
    Malin - stjärnflocka
    26 juni, 2012 at 21:33

    Blev så till mig att jag glömde skriva i namn…
    Ica nästa!
    Kram Malin

  • Reply
    Katarina
    27 juni, 2012 at 02:39

    De här ser så söta och goda ut! Önskar dig en fin dag!

  • Reply
    aliengirl- artist & actor
    27 juni, 2012 at 17:55

    Mmmm, det ser riktigt gott ut! 😀

  • Reply
    kiwiberries
    27 juni, 2012 at 19:43

    går dessa att frysa in? funderar på att ha de när jag får gäster om lite mindre än 2 veckor…

  • Reply
    Anonym
    27 juni, 2012 at 20:59

    Men du… det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart!
    Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!

  • Reply
    Anna
    27 juni, 2012 at 20:59

    Men du… det lät ju helt magiskt gott! Biskvier är en stor favorit här med och särskilt när det är vit choklad på! Underbart! Väldigt trevlig blogg förresten! Återkommer!

    • Reply
      Mary
      1 juli, 2012 at 17:08

      Tack fina du, vad glad jag blir!! Hoppas verkligen du återkommer 🙂

  • Reply
    smile
    27 juni, 2012 at 21:47

    Himmel, jag hittade precis hit och har nu suttit en lång stund och surfat runt bland allt gott och blivit supersugen. Får nog gå ner och se om jag hittar nåt gott i skafferiet…

    • Reply
      Mary
      1 juli, 2012 at 17:08

      Tack! Hoppas du kommer tillbaka hit till mig 😉

  • Reply
    Caroline - Under mina lockar
    27 juni, 2012 at 22:05

    Men herregud!! Så gott det ser ut!! 🙂 Måste prova.. hihi

  • Reply
    Paulina
    27 juni, 2012 at 22:55

    Verkar underbart goda! Men frågan är om det inte smyger in ett par hallon här trots allt 😉
    Kramar i massor!

  • Reply
    Paulina
    27 juni, 2012 at 22:56

    Och halleluja! för att jag slapp krångliga ord. <3

  • Reply
    Johanna
    28 juni, 2012 at 00:13

    Gud vad goda de ser ut!

  • Reply
    dianasdrömmar
    28 juni, 2012 at 11:36

    Dom där vill jag ha till kaffet idag 🙂 stor kram Diana

  • Reply
    Sabina
    28 juni, 2012 at 21:01

    Oh, det här såg läckert ut! 🙂

  • Reply
    Therese
    28 juni, 2012 at 21:36

    Mums de ser fantastiskt goda ut! Kanske något som man borde testa=) Blåbär och vit choklad kan nästan aldrig bli fel=)

  • Reply
    kiwiberries
    29 juni, 2012 at 10:12

    sv: tack så mycket för ditt svar! verkligen mysigt att kika här =) du gör så goda saker, tar fina bilder och skriver riktigt bra! kram!

  • Reply
    Zandra Svensson
    30 juni, 2012 at 14:33

    waow! Jag blev riktigt sugen på att testa, trodde det skulle vara mycket svårare än det verkade, tack för tipset!!

  • Reply
    Jessica Inspera
    1 juli, 2012 at 13:48

    De ser underbart goda ut! Ska absolut pröva att göra dessa en dag framöver 🙂

  • Reply
    Susanne
    11 juli, 2012 at 21:53

    Jag har testat receptet och biskvierna blev otroligt goda och väldigt fina! Klar favorit! Fungerar jättebra att frysa. Måste snart baka fler…

    • Reply
      Mary
      12 juli, 2012 at 20:07

      Vad roligt! Tack, det värmer verkligen. Hoppas du finner ngt annat du gillar på bloggen, och ha en härlig sommar!

  • Reply
    Paula
    4 augusti, 2012 at 23:08

    Tack för ett mumsigt recept! De blev riktigt goda 🙂

  • Leave a Reply