15 In Söta Bakverk

VANILJ- & KOKOSTOPPAR

Ibland är det gott med en klassiker.
Kokostoppar och ett glas saft eller en kopp kaffe. En stol ute där solen lyser och vinder svalkar, några minuter för en själv och bara njuta i lugnet.
 
Många vet jag doppar sina kokostoppar i choklad, men det är faktiskt ingen favorit för mig. Däremot älskar jag att göra v a n i l j – och kokostoppar eftersom jag tycker vaniljen tillför en sötma som lyfter upp kokosen lite extra.
 
Ja, nu är det två veckor kvar tills vår egen semester så under tiden passar jag på att njuta av de små tillfällen som ges, tex kokostoppar i solen och en bra bok (jag har ungefär 15-20 olästa böcker som ligger och väntar).
 
Här kommer receptet:
 
RECEPT – VANILJ- & KOKOSTOPPAR
ca 30 stk
 
100 gram smör
400 gram kokosflingor (2 påsar)
1,5 dl råsocker
2,5 msk vaniljsocker
4 ägg
 
eventuellt 200 gram choklad
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull på spisen. 
 
2. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Blanda därefter ner kokosflingor samt det smälta smöret och vispa ihop alla ingredienserna.
 
3. Låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter innan du formar kokostoppar på bakplåtspappersklädd plåt.
 
4. Grädda kokostopparna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
 
När vanilj- & kokostopparna svalnat kan du, om du vill, doppa undersidan i smält mörk choklad.
Förvara i kylskåp.

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Lisa
    9 juli, 2012 at 08:37

    Jag älskar kokoskakor men har alltid gjort mina på snabb-masankräm.
    Dessa passar mej dock bättre för de är ju glutenfria. 😀
    Ska jag absolut testa i sommar, å dina biskvier med! 🙂

  • Reply
    Kicki
    9 juli, 2012 at 12:11

    Jag har ju verkligen förstått att du är en sympatisk person & nu har jag en dotter som går igenom en sån enorm smärta & hon skriver av sig i sin blogg & min tanke är att sprida hennes lidande & kanske hon kan få lite uppmuntran & sympati ifrån vänliga bloggare i vårt avlånga land….om du vill kan du naturligt vis ta bort detta inlägg om du vill……det respekterar jag isåfall, men annars så har du hennes länk här http://www.heikkibloggar.blogspot.com

  • Reply
    Helena
    9 juli, 2012 at 15:20

    Ibland är det helt klart det enkla det godaste:) jag bakade såna senast vid jul. Vilken fin burk till kakorna!

  • Reply
    Jenny
    9 juli, 2012 at 19:19

    Gillar "vanliga" kokostoppar-ska absolut testa denna variant också! Så mkt recept och roligheter du bjuder på. Var får du allt ifrån? =)

    • Reply
      Mary
      12 juli, 2012 at 20:07

      Hej Jenny! Jag vet inte, allt och inget. Jag inspireras av allt från vänner, kokböcker, mammas gamla recept, restaurangbesök mm. Tack för dina fina ord! Kram

  • Reply
    Paulina
    9 juli, 2012 at 20:48

    Mums! Alltid bjuder du på en massa godsaker. Vad glad jag blir.
    Kram

  • Reply
    carolina
    10 juli, 2012 at 09:46

    Kokostoppar är så tacksamt, förutom att det fastnar i tänderna 😉

  • Reply
    Tess
    10 juli, 2012 at 16:08

    Mmmm vill nog gärna ha mina doppade i choklad…. MEN det går utan också. ÄLSKAR KOKOS!!!!

  • Reply
    salikon
    11 juli, 2012 at 19:29

    Kokostoppar är beroendeframkallande och jag ska testa med vanilj. Jag testade med citron i början av sommaren och de var verkligen friska. Däremot blev de lite för saftiga och blev aningen platta…

    Idag har jag gjort vanilj -och rabarbermarmelad och de två smakerna gifte sig definitivt med varandra 🙂

  • Reply
    Sabina mammas tårtor
    13 juli, 2012 at 11:35

    Vilken fin burk

  • Reply
    Anonym
    25 juli, 2012 at 00:23

    Vilken fantastiskt fin blogg du har! Jag blir alldeles lycklig av alla vackra bilder och fina recept! Jag ska prova kokostopparna till helgen när det vankas kalas! 🙂

  • Leave a Reply