29 In Söta Bakverk

Frosen Strawberry Cheesecake

 Sitter hemma på balkongen just nu, kvällsolen lyser och det står en cheesecake framför mig.
En frusen jordgubbscheesecake på svenska, men jag tycker på något sätt att det låter bättre på engelska…”Frosen Strawberry Cheesecake”.
 
Jups, där satt den.
 
Och jag kan informera herrskapet där ute..att den är inte äcklig.
Inte det minsta.
 
Ja alltså, om det var någon som trodde det då.
Jag brukar servera den här med färska jordgubbar, hallon och ibland lite grädde på toppen.
Denna gången ville jag dock prova något nytt, och jag kan meddela att det här var inte illa pinkat det här heller. Chokladsås, jordgubbscheesecake, hyvlad mörk choklad och sega maränger…
 
Känner att jag inte behöver säga så mkt mer om detta, bilderna får tala för sig själva.
 
Här kommer receptet, hoppas ni alla har en härlig sommarkväll!
 
RECEPT – FROSEN STRAWBERRY CHEESECAKE
 
16 krossade digestivekex
80 gram smör
 
450-500 gram färska jordgubbar
2,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
 
7 stk gelatinblad
1 msk vatten
 
400 gram rumstempererad Philadelphia Cream Cheese
6 dl vispgrädde
 
HOW TO?
 
1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt under ca 5-10 minuter. Under tiden; krossa digestivekexen i en bunke, smält smöret och blanda dessa till en smulig massa. Tryck ut digestivekexblandningen i en springform (alltså sådan form med löstagbar kant). Använd baksidan av en sked så går det enkelt. Ställ in i kylskåpet så länge.
 
2. Skölj jordgubbarna och blanda med strösocker och vaniljsocker. Mixa till en slät smet. Vispa även upp din cream cheese så att den blir mjukare i konsistensen.
 
3. Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält på medelhög värme, det bränner lätt!
 
4. Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen, rör tills allt blandat sig noga. Vispa därefrter ner philadelphian i jordgubbsmixen och vispa med en elvisp tills att allt blandat sig väl.
 
5. Vispa tillsist grädden hårt och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
 
6. Häll ner i springformen och släta till ytan. Ställ i frysen över natten eller i minst 6-8 timmar.
 
Ta fram cheesecaken ca 60 minuter innan servering så att den får mjukna till lite.
Servera till färska jordgubbar eller varför inte choklad- eller kolasås och kanske några maränger på toppen?.
Du väljer helt själv efter eget smak och tycke. Mumsigt värre är det i allafall!

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply
    Too di Boo ♥
    12 juli, 2012 at 19:37

    Fiiiii…ohhhh….jag dog!!!!

  • Reply
    Too di Boo ♥
    12 juli, 2012 at 20:06

    Alltså, jag kommer i alla fall att trycka ansiktet i en:)))

  • Reply
    Lingonberrie
    12 juli, 2012 at 20:24

    Slurpii. Så gott det ser ut.
    Mmm.

  • Reply
    Helena
    12 juli, 2012 at 20:38

    Kan man göra den med tinade jordgubbar också?

  • Reply
    Jennifer
    12 juli, 2012 at 22:46

    Oj så vacker! Och så god den ser ut. Kram Jennifer

  • Reply
    Malin - Stjärnflocka
    12 juli, 2012 at 23:17

    Wow!!!
    Den ser helt fantastik ut och jag tvivlar inte en sekund på att den också är väldigt god! 🙂
    Kram Malin

    • Reply
      Mary
      17 juli, 2012 at 20:51

      Tack snälla du! Den var faktiskt riktigt mumsig 😛 Kram Mary

  • Reply
    Malin´s Diner
    12 juli, 2012 at 23:19

    Håhåjaja! Ser så fasligt god ut!

    Kram Malin

  • Reply
    Fotograf Sofie Gustafsson
    13 juli, 2012 at 00:27

    men HÄRREGUD så gott!

  • Reply
    Lilla huset på prärien
    13 juli, 2012 at 07:49

    men herreguuuud så himla gott. det måste jag prova. skulle passa på dotterns 6-års kalas i augsusti…

    jenny

  • Reply
    Jess
    13 juli, 2012 at 10:08

    oh my vad gott det ser ut! Den där skulle jag mer än gärna smaka på, får nog testa den vid något tillfälle 🙂 Kram

  • Reply
    Sabina mammas tårtor
    13 juli, 2012 at 11:33

    Ser underbart god ut

  • Reply
    Emschen
    13 juli, 2012 at 14:27

    Oh my
    En liten fråga är gelantinblad inte svårt att jobba med? Fick för några år sedan rekommendationen att inte använda gelantinblad utan gelésocker istället för att då får man inte lika lätt klumpar.
    Får se om jag vågar mig på att göra denna chesecaken en dag.
    Kram

  • Reply
    Socker, vanilj och en skvätt grädde
    13 juli, 2012 at 14:53

    Cheescake är aldrig fel :))
    Jag gör till efterrätt i kväll en kolatårta med kondenserad mjölk. Jag hoppas den är värd sin väntan!!!
    Ha en bra dag!
    Kram

  • Reply
    Johanna
    13 juli, 2012 at 17:44

    Mmm mmm mmm!!! Ser ljuvligt god ut!!

  • Reply
    kiwiberries
    14 juli, 2012 at 14:35

    alltså du vet ju hur man dekorerar tårtor!!

    • Reply
      Mary
      17 juli, 2012 at 19:10

      Haha, tack söta du!

  • Reply
    Hanna
    18 juli, 2012 at 15:10

    Hej,
    Jag har en fråga gällande chokladsåsen! Hur får man den att bli tjockare och inte fullständigt rinna ner över kanterna?
    Älskar din blogg!!

    • Reply
      Mary
      18 juli, 2012 at 15:38

      Hej Hanna! Tack för dina fina ord, blir superglad! Jag använde mig faktiskt av vanlig färdigproducerad chokladsås på tub. Det är väldigt viktigt att den är rumstempererad från början. Det som gör att såsen stannar är det faktum att cheesecaken är frusen. Den påverkar alltså chokladsåsen så att den blir iskall och det är därför den stannar i det läget den gör. Så du måste vara snabbnär du ska bre ut chokladsåsen så att den inte stelnar innan du hunnit få den över kanterna 😉 Lycka till! Kram Mary

    Kommentera