18 In Godis & Snacks

ALLA HJÄRTANS DAG GODIS



Vill du imponera lite, briljera och stråla lite i glansen av frågor som ”huuuuur har du gjort dom häääär!!??” så ska du ta en titt på det här receptet.

Kanske enklare än enklast och tar inte lång stund i köket, men det kan du ju hålla för dig själv 😉 Slå in dem med lite cellofanpapper och ett sidenband och du har din present klar. Det är väldigt härligt att få överraska värdinnan eller värden med en lite annorlunda present och förutom att de är ganska så söta är de faktiskt riktigt goda också..tro det eller ej 😉

Det fins en enda negativ aspekt av den här godistilverkningen, du behöver formar att gjuta klubborna i. Kostar en liten slant men inga astronomiska summor, länk hittar du HÄR

Receptet avser en halv ”sats” så att man inte behöver så många formar men det går även bra att dubblera receptet och göra fler..när man ändå är i farten menar jag! 😉

OKej, nog ”pratat”, här kommer receptet!

RECEPT – ALLA HJÄRTANS DAG-KLUBBOR
15 stk

3 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk ättiksprit
0,5-1 tsk röd karamellfärg (beror på hur röd färg du önskar)
0,5 tsk hallonessens
15 stk grillpinnar i trä eller plastpinnar för godistillverkning

3 stk formar från panduro
Godis- eller kökstermometer

Eventuellt hjärtströssel eller annan dekoration

HOW TO?

1. Lägg socker, vatten och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt koka tills blandningen är 148 grade.
2. Under tiden sockerlagen kokar, det tar en 15-20 minuter, så ställer du ordning formarna (ser till att de är rena och att du har rätt längd på dina grillpinnar om du använder sådana) och lägger ner pinnarna i formen. Ta även fram röd karamellfärg, hallonessens (eller den smaksättning du vill använda dig av) och ett teskedsmått.

3. När sockerlagen når 148 grader, dra kastrullen från plattan och blanda ner hallonessens och röd karamellfärg. Rör tills det blandat sig och sockerlagen har en röd färg (några sekunder).

4. Häll upp din ”smet” i formarna, va så snabb du kan, du vill inte att din ”smet” ska kallna då blir klubborna inte lika fina!

5. Vill du ha någon typ av dekoration (gör det inte godare, men finare) så lägger du försiktigt dessa på ovansidan efter någon minut. Tänk på att inte hälla godissmeten ända upp i formen om du vill ha dekoration ovanpå, då finns det risk för att det börjar rinna över åt alla håll.

Sen är det bara att låta stelna i rumstemperatur tills dess att de är helt kalla och hårda, jag brukar ofta låta mina stå över natten även om de kallnar långt innan, så att de får så bra konsistens som möjligt.

Lycka till!

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Karin
    16 februari, 2012 at 11:27

    Åh så fina!

  • Reply
    Malin - Stjärnflocka
    16 februari, 2012 at 11:45

    Underbart söta!!!

  • Reply
    Louise vita Drömmar - My lovely Days
    16 februari, 2012 at 13:09

    Hej söta! Gud va mumsigt, hur hinner du pyssla med allt!!! Vill också!! Tänkte höra lite med dej som har blogg.se, är det mycket krångligt? Ska ju tids nog börja bygga upp en ny sida, nytt namn osv. 😉

    Kram

  • Reply
    Annelie
    16 februari, 2012 at 14:12

    Toppen!! Tusen Tack för tipset!!

  • Reply
    Brunkullan med Mosipperötter
    16 februari, 2012 at 15:10

    Men vad söta!

    Var hittar jag hallonessense då? Finns det på typ ICA? Får googla kanske;)

    Malenas bilder var ju magiska!! Ser Überprofsiga ut!! Undrar hur hennes inställningar är?

    Kram Susanne

  • Reply
    Sabina
    16 februari, 2012 at 15:11

    Så söta

  • Reply
    Lilly
    16 februari, 2012 at 17:31

    mysigt recept!

  • Reply
    Erica
    16 februari, 2012 at 20:00

    Åh, supersöta! Kanske vore något att fixa med till när vi ska ha kalas för Edwin. 🙂

  • Reply
    Lisa
    16 februari, 2012 at 20:46

    Ljuvliga!

  • Reply
    Katarina tvillingmamma
    17 februari, 2012 at 14:03

    Åhh vad du är go! Glad att jag hittat hit och att jag fått krama dig live :O) Du är verkligen en go tjej, hoppas man får träffa dig igen. Efter helgens bravader är jag faktiskt lite sugen på att blogga. Det finns ju så många härliga tjejer där ute i cyber space :O)

    Ha en fin fin helg.
    Kram

  • Reply
    E M I L I A
    17 februari, 2012 at 20:31

    Jag vill ha ett 50 mm objektiv , har du provat det?

  • Reply
    Annie
    18 februari, 2012 at 08:48

    Är de lika goda som dem ser ut då? 😉 Man får väl pröva… vackra bilder!

  • Reply
    Carro
    18 februari, 2012 at 09:55

    Ååå så himla fina!

  • Reply
    Mary
    19 februari, 2012 at 17:58

    Tack för alla era fina kommentarer! De är itne alls svåra att göra och riktigt goda faktiskt! Sen kan du ju välja själv vilken smka du önskar, cocos, citron eller kanske lakrits..bara din fantasi som sätter gränserna!

    Kram på er

  • Reply
    Anna
    22 februari, 2012 at 12:15

    Fantastiskt fina klubbor! Blir så sugen på att prova på det själv.

  • Reply
    Louise
    22 februari, 2012 at 19:10

    Helt galet så smaskiga saker du gör!! De här klubborna var ju bedårande! Är väldigt glad att jag "ramlade" in på din blogg när ditt inlägg om geléhjärtan kom upp när jag loggade in! Här finns ju massor som jag måste prova på!! /Louise

  • Reply
    Camillasbakverk
    8 oktober, 2013 at 08:20

    Ljuvliga bakverk!

  • Leave a Reply