5 In Resor & utflykter

Antibes/Juan Les Pins Restaurant ”Le Jardin”

Innergården dagtid, precis vid öppning.
Innergården kvällstid
”Le Jardin” eller på svenska ”Trädgården”.
 
Min absoluta favoritrestaurang i Antibes och ligger på Rue Sade 5.
 
På restaurang Le Jardin möts du av nakna tegelväggar, lantliga och antika möbler med mycket trä och stoppade stolsdynor inomhus och gjutjärnsmöbler med vita dukar utomhus. Entrén vetter ut mot Rue Sade och vill du finns det bord som vetter mot gatan. Mitt på innergården stoltserar ett stort träd som sträcker ut sina lövtäckta grenar som ett tak över gästernas huvuden och det är också här på innergården jag huserar när jag besöker restaurangen. Där grenarna är glesare kan man ana den öppna himlen ovanför och den varma nattluften stannar kvar under trädets grenar och göra att det är skönt att sitta ute även sent på kvällen. Här är det en lugn och behagliga atmosfär, glada gäster och servitörerna dansar mellan borden i vad som verkar vara en slags koordinerad servitörsvals. Kommunikationen mellan de som jobbar är ofta ordlös men perfekt och vinglaset fylls på utan att jag knappt märker det medan jag och kärleken är inbegripna i samtal om livet, bloggen och maten.
 
Både miljö, mat och service indikerar en dyrare prisklass men här får du en finare trerätters (utan dryck) för ungefär 40 Euro.
 
Är du i Antibes och vill mysa med en finare middag utan att bli rånad på köpet går du hit. När du är klar strosar du vidare på Antibes små krokiga gator. Kanske strosar du inåt stan över till Juan Les Pins för en drink  eller en glass, kanske strosar du  ner till hamnen och känner de ljumna nattvindarna i nacken eller så strosar du bara för strosandes skull, några gator bort till de gamla delarna av Antibes och förundras hur vackert det är med de gamla stenmurarna, bukten med det mörka vattnet samtidigt som du hör skratt, musik och klirret av glas någonstans långt borta i bakgrunden.
 
Och just det, kom när de öppnar, ungefär kring 19-19.30 snåret, eller boka bord innan. Restaurangen blir snabbt full och kön ringlar sig lång bara någon timma efter öppning!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Helena
  18 augusti, 2012 at 23:01

  Åh, jag vill också dit! Så mysigt det ser ut!

 • Reply
  Malin´s Diner
  19 augusti, 2012 at 00:48

  Men, så mysigt det ser ut. Jättefina bilder.

  Kram Malin

 • Reply
  kiwiberries
  19 augusti, 2012 at 07:38

  det där ser så mysigt ut!

 • Reply
  Emschen
  21 augusti, 2012 at 11:08

  Åhhh!

 • Reply
  klara
  21 augusti, 2012 at 18:39

  Hejsan. Om du skulle beställa delikatesser från Italien. Vad skulle det då kunna vara? Parmesan, pesto, olivolja… U name it. Vore jätteintressant att höra. Skulle så gärna vilja ha lite inspiration och förslag från andra. Väldigt omtänksamt av dig att svara. Kram 🙂

 • Kommentera