26 In Frukost

Amerikanska Pannkakor med Rårörda Blåbär & Lönnsirap – American Pancakes with Blueberries & Maple Syrup

Amerikanska Pannkakor med rårörda blåbär och lönnsirap Made BY Mary  
Amerikanska pannkakor, enkla att göra och väldigt goda tillsammans med blåbär och lönnsirap.
På sommaren är de toppen till färska jordgubbar, kanske ute på balkongen eller i trädgården, till exempel som semesterfrukost. 
 
Amerikanska pannkakor finns det otaliga recept på, det här är ett som jag tycker är enkelt och gott. Personligen gillar inte jag de där absolut mest  kompakta amerikanska pannkakorna. De växer i munnen och gör att jag känner mig proppmätt efter några tuggor. Det här är den perfekta medelvägen för mig;  lagom mjuka och fluffiga och inte sådär galet toksöta. Passar perfekt som efterrätt också.. 

Här kommer receptet!

ca 10 stk

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

HOW TO?

1. Blanda ihop alla de torra ingredienserna.

2. Smält smöret och vispa därefter ner mjölk och det smälta smöret i smeten. Vispa tillsist ner ägget och vispa tills du har en jämn och slät smet.

3. Stek i en plättlagg eller stekpanna och servera med rårörda blåbär och lönnsirap.

Njut!

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply
    Fisan
    25 april, 2012 at 15:09

    Vilka underbara bilder du har!!! Dessutom ser dina recept helt fantastiska ut.

  • Reply
    Stephie
    25 april, 2012 at 15:16

    Har ett favvoställe i Stockholm som heter Sirap, där gör dom american pancakes, så goda så man inte kan sluta äta och bara vill ha mer, mer!
    Ska nog prova mig på ditt recept i helgen, när jag får pojkvänsbesök 🙂

  • Reply
    dianasdrömmar
    25 april, 2012 at 18:11

    Gud vad hungrig jag blev 🙂 kram Diana

  • Reply
    Kicki
    25 april, 2012 at 19:04

    MMMmmmmmmhärligt…..

  • Reply
    Therese Sörensen
    25 april, 2012 at 19:25

    OH MY GOD! det där ser galet gott ut!

  • Reply
    carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 38!
    25 april, 2012 at 21:05

    Men så ljuvligt! Gillar faktiskt amerikanska pannkako mycket mer än vanliga tunna =)

  • Reply
    Elena
    25 april, 2012 at 21:16

    Mums! 🙂

  • Reply
    Helene
    25 april, 2012 at 21:37

    Nä men nu dog jag ju lite grann. Jag likom känner sirapssmaken i hela munnen och kroppen skriker efter pannkakor. Åhh, va gott.

    Vackra bilder som vanligt.

    Kram

  • Reply
    annika
    25 april, 2012 at 21:58

    Det verkar vara ett bra recept. Jag är inte förtjust i de som blir som mossa i munnen.
    Snygga och läckra bilder.

    annika

  • Reply
    Jes
    25 april, 2012 at 23:13

    Å du milde så gott det ser ut!!! Undrar just om man kan göra dem äggfria… hmmm. Min stora pojke är allergisk, men de där skulle han gilla. Kan tro det ja! Jag har inte ätit amerikanska pannkakor sedan jag var i New York och det är på tok för länge sedan!

    Måste testa ditt recept vännen!

    Kram Jes ♥

    Ps! Ljuva bilder

  • Reply
    Sofia
    26 april, 2012 at 08:54

    Me like!! En favorit på brunchmenyn här hemma:)

    Ha de gott fina.
    Kram/Sofia

  • Reply
    Sussi
    26 april, 2012 at 10:20

    Hejsan

    Härliga bilder. man blir sugen på pankakor då man ser bilderna riktigt vattnas i munnen på en.
    Tack för receptet!! Ska ta och pröva den nu på fredag.
    Köpte ett paket pankake & det ända man behövde göra var att lägga till ägg & smält smör. Alltså de var ingen höjdare här inte.
    Ha en bra dag
    Sussi

  • Reply
    frida
    26 april, 2012 at 10:34

    Nu dog jag nog lite ….. GOTT.SE

  • Reply
    Marias bakglädje <3
    26 april, 2012 at 12:58

    hej!

    Nu har jag gjort ett nytt försök med macarons efter ditt recept, och jag var verkligen noggrann men ändå så blev det inte bra. Dom fick inga fötter och sjönk ihop efter att jag tog ut dem ur ugnen 🙁 Jag har läst i din guide ang dessa men jag kan ändå inte förstå vad jag gjort fel? 🙁

    Hjälp!

  • Reply
    Jenny
    26 april, 2012 at 13:13

    Mmmm! Jag har aldrig varit så mycket för pannkakor och barnen har retat mig för att jag bara äter en när de serveras … Men så kom jag på vad gott det är med lönnsirap och nu får jag plötsligt i mig två. Eller tre.

    Så snygga bilder! dreglar

    Ha det bra,
    Jenny

  • Reply
    Marias bakglädje <3
    26 april, 2012 at 13:15

    sv: Sveriges största bakprogramär ett nytt program somkommer sändas på 7an i höst,samma upplägg som sveriges mästerkock:)

    Mina macarons fick aldrig några fötter :/ jag testade att både höja och sänka värmen i ugnen för varje plåt men det blev samma resultat,så sjönk dem ihop och blev alldeles platta. Dom är dock inte ihåliga. Vädret är mulet bara,har det alltså en inverkan? 🙂 hade jag ingen aning om!

  • Reply
    Katarina
    26 april, 2012 at 13:19

    Det där är min favoritfrukost! (helg)
    Jag brukar variera och ibland ta filmjölk, ibland vaniljyoghurt. Älskar detta recept!

  • Reply
    lilly
    26 april, 2012 at 15:52

    underbart!

  • Reply
    kiwiberries
    26 april, 2012 at 22:52

    men så gott!

  • Reply
    Sophie / Blogg.se/stil
    29 april, 2012 at 15:05

    Ser ut som min söndags brekky men nästan finare!

    Tack för fint tävlingsinlägg/Kerastase, jag kommer tävla under hemligt namn i alla bloggarna 😉

  • Reply
    Jess
    6 maj, 2012 at 09:27

    Mmm va gott! Vi gjorde dessa till frukost igår – succé! 🙂

  • Reply
    maja.
    7 maj, 2012 at 23:34

    åh gud å gott det ser ut!

  • Reply
    izabelle
    25 juni, 2012 at 13:55

    mina pannkakor blev inte så fluffiga som dom såg ut på dina pannkakor
    detta var min första gång jag gjorde amerikanska pannkakor,men jag blev ändå rätt så nöjd med resultatet

    • Reply
      Mary
      3 juli, 2012 at 22:20

      Vad kul, har du en mindre stekpanna så prova att steka i den så kan den inte flyta ut lika mkt! 🙂

  • Reply
    izabelle
    4 juli, 2012 at 22:46

    hej jag är 11 år så jag är rätt så nöjd med resultatet
    men jag ska pröva det nu till helgen igen och se om man har alla ingridenser till pannkakorna
    det som är skönt är att man inte känner mycket socker smak men dom är andå jätte goda!

    • Reply
      Mary
      5 juli, 2012 at 16:07

      Hej Izabelle! Ja men visst är det så, vad roligt att du är intresserad av matlagning/bakning och att du ska prova på amerikanska pannkakor igen. Jag håller tummarna för dig, hoppas det kommer gå kanon(det vet jag att det kommer göra) Kram Mary

    Leave a Reply