4 In Godis & Snacks

HEMGJORDA GELÉHJÄRTAN MED SMAK AV CLEMENTIN

Jag gillar marmeladgodis. Kanske är det för att jag är finsk, kanske är det bara för de smälter i munnen. Oavsett så är det både enkelt och gott! Här kommer ett recept på marmeladgodis, eller närmare bestämt hemgjorda geléhjärtan med clementinsmak.

Förvara dem i kylskåp och vänd med socker innan servering. Receptet går att dubblera om du vill göra fler än 15 stycken. Antingen gör du dem i mjukare iskubsformar som jag har gjort, mina kommer från Ikea och kostar bara några kronor styck. Annars går det bra att använda sig av en större form ca, 15 x 20 cm för 15 stycken.

GELÉHJÄRTAN MED CLEMENTINSMAK
ca 15 stk

2 dl clementinjuice (krävs ca 6 normalstora clementiner)
50 gram glykos
1,25 dl strösocker
5 gelatinblad

Iskubsformar av mjukare gummi/valfri form
Rapsolja (eller annan smak och doftfri matolja)
Socker till garnering

Du behöver även en digital köks- eller godistermometer

Börja med att blanda ner socker, clementinjuice och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills blandningen når 110 grader, rör om då och då.

Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten och olja in din form med en bröd/grillpensel.

Dra av clementinblandningen från plattan och låt stå och svalna lite medan du kramar ur gelatinbladen.

Blanda gelatinbladen med clementinblandningen och häll upp i formen.

Låt marmeladen stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar eller över natten. Ställ därefter in i kylskåp och skär upp den i kuber (om du använt en stor form) eller ”stjälp” upp den ur dina mindre formar och vänd runt marmeladen med strösocker.

Njut!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Lena
    29 november, 2011 at 17:44

    Riktigt coola ;D

  • Reply
    Mary
    29 november, 2011 at 20:34

    Tack Lena! Riktigt goda också 😉

  • Reply
    Jenny
    9 februari, 2012 at 22:37

    Men så ljuvligt det ser ut! Känner mig tveksam till om jag skulle tycka det var enkelt, men kanske skulle prova någon gång.

  • Reply
    Mimedus
    26 april, 2012 at 16:32

    Åh, ser så gott ut, nästan så gott att jag ångrar att jag hittade hit ;D

  • Kommentera